Mlinci su fantastični s pečenjem, ali iskoristiti ih možete i za pripremu lažnih lazanja s nadjevom prema želji, primjerice od piletine i gljiva, mljevenog mesa i rajčica ili puretine s bijelim umakom uz dodatak kopra. Složenac poslužite uz omiljenu salatu – i uživajte.
Sastojci za mlince s piletinom:
- 1 velika glavica luka
- 1 mrkva
- 100 g slanine
- 150 g šampinjona
- 250 g piletine bez kostiju (otkošteni batak i zabatak ili pileća prsa)
- 400 g mlinaca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 300 g sira
- 150 g mozzarelle
- maslac
Priprema mlinaca s piletinom:
- Popržite sitno sjeckani luk, posolite ga pa kada postane staklast, dodajte sitno sjeckanu slaninu i naribanu mrkvu. Nakon pet do deset minuta dodajte na kockice narezano meso. Nakon pet minuta ubacite na listiće narezane šampinjone. Kratko pirjajte pa ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Stavite koru mlinca, rasporedite dio nadjeva, pospite naribanim sirom i ponovite s ostalim slojevima ostavljajući zadnju koru praznom.
- Prekrijte folijom i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Maknite foliju, dodajte naribanu mozzarellu i pecite pod grillom još 10 minuta.
Što probati na Burger Festivalu: Najbolje od ponude na zagrebačkim kućicama +10