Mlinci su fantastični s pečenjem, ali iskoristiti ih možete i za pripremu lažnih lazanja s nadjevom prema želji, primjerice od piletine i gljiva, mljevenog mesa i rajčica ili puretine s bijelim umakom uz dodatak kopra. Složenac poslužite uz omiljenu salatu – i uživajte.

Sastojci za mlince s piletinom:

  • 1 velika glavica luka
  • 1 mrkva
  • 100 g slanine
  • 150 g šampinjona
  • 250 g piletine bez kostiju (otkošteni batak i zabatak ili pileća prsa)
  • 400 g mlinaca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 g sira
  • 150 g mozzarelle
  • maslac

Priprema mlinaca s piletinom: 

  1. Popržite sitno sjeckani luk, posolite ga pa kada postane staklast, dodajte sitno sjeckanu slaninu i naribanu mrkvu. Nakon pet do deset minuta dodajte na kockice narezano meso. Nakon pet minuta ubacite na listiće narezane šampinjone. Kratko pirjajte pa ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  2. Posudu za pečenje premažite maslacem. Stavite koru mlinca, rasporedite dio nadjeva, pospite naribanim sirom i ponovite s ostalim slojevima ostavljajući zadnju koru praznom.
  3. Prekrijte folijom i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Maknite foliju, dodajte naribanu mozzarellu i pecite pod grillom još 10 minuta.
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Što probati na Burger Festivalu: Najbolje od ponude na zagrebačkim kućicama Bold.Burger, Ivan Zidar i Augustin Miletić Burger Bar: Signature 2.0 burger Chef Vedran Stojanac: Nima tice do prasice +10 Chef's burger by Ivan Pažanin: Creamy Pomodoro 2.0