Od tijesta za pizzu lako možete pripremiti brzinsku calzonu, odnosno sendviče koje poslužite uz omiljeno piće ili ponesite na posao, piknik ili na plažu.

U trendu Sveti Grgur Otok Sveti Grgur Najsjeverniji zimzeleni otok na Jadranu: San svih robinzona, koji je zaboravljen zbog svoje mračne prošlosti Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Tarifa ima predivne pješčane plaže Spektakl Europski Bali: Ima predivne pješčane plaže, a koktel u beach baru platit ćete samo 3 eura

Kao nadjev poslužit će šunka ili piletina koju prethodno ispecite u tavi ili na roštilju. Odličan dodatak su i pirjane gljive ili povrće poput luka i paprika, a u tom slučaju meso možete i izostaviti. Tijesto za pizzu možete kupiti gotovo, ili pripremiti sami.

Sastojci za pizza-sendviče:

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 250 g ricotte
  • 110 g mozzarelle
  • 200 g parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog bosiljka
  • 3 žličice suhih mediteranskih začina
  • 250 ml umaka od rajčice
  • 1 ljuta papričica (prema želji)
  • 250 g piletine
  • sol i papar
  • 1 jaje

Priprema pizza-sendviča:

  1. Parmezan i mozzarellu naribajte. Papričicu očistite i narežite na ploške. Piletinu narežite na kockice i kratko popržite na tavi ili roštilju.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili ga samo lagano pobrašnite.
  3. Pomiješajte ricottu, 150 g parmezana, bosiljak i 2 žličice suhih začina. Lagano začinite solju i paprom. Stavite na stranu.
  4. Tijesto za pizzu stavite na pobrašnjenu plohu, razvaljajte valjkom za tijesto na najviše pola centimetra debljine.
  5. Izrežite krugove promjera od oko 18 cm pa ih napunite žlicom smjese od ricotte, a zatim i mozzarellom, piletinom, umakom od rajčice i ploškama papričice, ostavljajući prazan rub od oko centimetra širine.
  6. Preklopite tijesto i stisnite rubove pa ih dodatno učvrstite tako da ih stisnete vilicom. Rubove tijesta lagano premažite razmućenim jajetom. Pospite tijesto preostalim parmezanom i žličicom začina. Pecite dok ne porumeni, oko 18 do 20 minuta.