Sastojci za slanu pitu:
250 g gotovog lisnatog tijesta
5-10 srednje velikih rajčica
1 žlica kvalitetnog balzamičnog octa
komadić maslaca
prstohvat šećera
svježi listići bosiljka

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Razvucite lisnato tijesto i odrežite na veličinu okruglog lima za pečenja promjera oko 16 do 20 centimetara. Stavite ga u hladnjak s razvučenim tijestom.

Focaccia sa šarenim rajčicama Hrana i piće Za one koji ne mogu dočekati meso s roštilja: Rajčice na tri načina zbog kojih će svi zaboraviti na ćevape ili krmiće

3. U tavi rastopite maslac, dodajte prstohvat šećera i balzamični ocat pa sve zajedno kuhajte nekoliko minuta.

4. Dodajte prepolovljene rajčice i pirjajte ih u pripremljenom umaku nekoliko minuta sa svake strane.

5. Prebacite rajčice na pripremljeno lisnato tijesto zajedno sa svim sokovima iz tave i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta, odnosno dok se tijesto ne dobije zlatnožutu boju.

6. Ohladite prije posluživanja i poslužite sa svježim listićima bosiljka. Dobar tek!

Savjet plus:
Upotrijebite onoliko rajčica koliko će vam biti potrebno da prekrijte površinu lisnatog tijesta. Umjesto većih rajčica možete koristiti i cherry rajčice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju