Dosadio vam je pire od krumpira? Isprobajte napraviti nešto slično s mrkvama. To korjenasto povrće bogato je vitaminima A, C i K, ali i mineralima poput kalija i kalcija.
Ima prirodno vrlo sladak okus koji će se sjajno sljubiti s brojnim jelima – od pečene piletine i puretine do slasnih svinjskih šnicli.
Povrh svega, riječ je o namirnici koja u 100 grama ima tek 40-ak kalorija, što je gotovo upola manje od krumpira.
Sastojci:
1 kg mrkvi
3 žlice maslaca
2 žlice meda
2 žlice limunova soka
½ čajne žličice cimeta u prahu
sol i papar po želji
Priprema:
1. Ogulite mrkve, narežite ih na manje komade i stavite kuhati u vodu.
2. Kuhajte ih otprilike 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.
3. Ocijedite višak vode i zgnječite mrkve u pire.
4. Dodajte omekšani maslac, med i limunov sok. Sve dobro promiješajte.
5. Dodajte sol i papar po želji te malo cimeta. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite uz meso po želji. Dobar tek!