Dosadio vam je pire od krumpira? Isprobajte napraviti nešto slično s mrkvama. To korjenasto povrće bogato je vitaminima A, C i K, ali i mineralima poput kalija i kalcija.

Ima prirodno vrlo sladak okus koji će se sjajno sljubiti s brojnim jelima – od pečene piletine i puretine do slasnih svinjskih šnicli.

U trendu Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave

Povrh svega, riječ je o namirnici koja u 100 grama ima tek 40-ak kalorija, što je gotovo upola manje od krumpira.

Sastojci:
1 kg mrkvi
3 žlice maslaca
2 žlice meda
2 žlice limunova soka
½ čajne žličice cimeta u prahu
sol i papar po želji

Pire od krumpira Hrana i piće S 30 češnjeva češnjaka! Recept za pire od krumpira o kojem se i dalje priča

Priprema:
1. Ogulite mrkve, narežite ih na manje komade i stavite kuhati u vodu.

2. Kuhajte ih otprilike 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.

3. Ocijedite višak vode i zgnječite mrkve u pire.

4. Dodajte omekšani maslac, med i limunov sok. Sve dobro promiješajte.

5. Dodajte sol i papar po želji te malo cimeta. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite uz meso po želji. Dobar tek!