Pad kra pao jedno je od omiljenih jela na Tajlandu, i spas kada vam se jede nešto brzo, zasitno i ukusno. Jelo kojim i trenu možete nahraniti mase kao bazu ima mljeveno meso. To može biti piletina, svinjetina – ili junetina, ovisno o inspiraciji.

Tradicionalno se mljeveno meso u ovom jelu poslužuje s rižom i jajetom pečenim na oko, ali tko više voli tjesteninu neka isproba. Ljute papričice i češnjak duša su arome, a ljutinu prilagodite ukusu. Umjesto ljutike poslužit će i mladi luk, ili nježni srebrenac. Sveti bosiljak, poznat i kao Tulsi također je jedna od komponenti pad kra paoa pa ako ga imate pri ruci, obavezno ga iskoristite.

Sastojci za pad kra pao

3 žlice biljnog ulja
2 ljutike
7 češnja češnjaka
3 ljute papričice (ili prema ukusu)
450 g mljevenog mesa
1 žličica šećera
1 žlica ribljeg umaka
3 žlice sojinog umaka (s manje soli)
2 žličice umaka od kamenica (oyster sauce)
⅓ šalice pileće juhe ili vode s niskim udjelom natrija
listovi bosiljka

Priprema:

1. Zagrijte wok ili tavu pa dodajte ulje i kada se dobro zagrije ubacite narezanu ljutiku i češnjak te pržite 3 minute. Dodajte sjeckane ljute papričice i pržite još minutu. Pojačajte vatru na najjaču i dodajte mljeveno meso pa promiješajte.

2. Dodajte šećer i umake. Miješajući pržite još minutu i ulijte juhu. Vatra treba biti jaka kako bi se tekućina reducirala. Dodajte bosiljak i pržite dok ne uvene. Poslužite s rižom ili tjesteninom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju