Jeste li ikada probali njoke pržene u ulju? Baš takav sličan recept već je nekoliko tjedana viralni hit na internetskoj platformi TikTok.

Korisnici Ms Shi and Mr He objavili su recept za takozvane kremaste i hrskave jastučiće od krumpira (Bubble Potato Pillows).

Bubble Potato Pillows zapravo je kuhani krumpir koji se protisne, pomiješa s nekoliko vrsta brašna te pretvori u tijesto koje se potom nareže na manje komade nalik na njoke te isprži u dubokom ulju.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ovako to rade Irci: Recept za fini pire od krumpira s nekoliko sastojaka iznenađenja

Komadići tijesta od krumpira prvo se peku na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju, a potom nakratko stave u vrlo vruće ulje i tako termički obrade do kraja.

Krajnji rezultat? Njoki koji su hrskavi izvana, te vrlo kremasti i mekani iznutra.

Sastojci za hrskave i kremaste jastučiće od krumpira:

  • 300 g kuhanog krumpira
  • 2 žlice ljepljivog rižinog brašna
  • 1 žlica krumpirovog ili kukuruznog škroba
  • sol i papar po želji
  • ulje za prženje
  • čili prah za posipanje

Krumpir Hrana i piće Trik za savršeno mekan pečeni krumpir s najhrskavijom koricom

Priprema hrskavih i kremastih jastučića od krumpira:

  1. Skuhajte krumpir u kori, ogulite ga i protisnite kroz gnječilo.
  2. Komadiće kuhanog krumpira pomiješajte s ljepljivim rižinim brašnom, škrobom, soli i paprom. Od dobivene smjese zamijesite tijesto.
  3. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Od svakog dijela napravite dugačak i uski valjak te narežite na manje komade.
  4. Ulijte ulje u duboku zdjelu te ga zagrijte na umjereno jaku temperaturu. Malo po malo ubacite pripremljene jastučiće od krumpira i pecite dok ne dobiju zlaćanu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
  5. Izvadite jastučiće iz ulja, zagrijte ga na jaku temperaturu te vratite krumpir u lonac. Termički obradite krumpirove jastučiće po drugi put svega 30 sekundi, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pripazite na vrijeme jer bi vam krumpir mogao začas izgorjeti.
  6. Preko pečenih jastučića pospite čili u prahu i odmah poslužite. Dobar tek!


Kako izvesti ovaj recept, pogledajte u TikTok videu Ms Shi & Mr He.

@msshiandmrhe Creamy crunchy bubble potato pillows #cooking #foodasmr #asmrcooking #vegan #recipe #homecook #potato #foodtiktok #veganrecipes Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

10 savršenih recepata s krumpirom koje možete isprobati već ovaj vikend Složenac od krumpira i sira Krumpir-salata +0 Kroketi od krumpira

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju