Obožavate ispijati mojito? Napravite kremasti, a osvježavajući desert koji oponaša okuse ovog kubanskog koktela napravljenog na bazi bijelog ruma, limete i mente. 
Podlogu za pitu možete napraviti samostalno na uobičajen način od brašna, maslaca, hladne vode, soli i šećera. No želite li skratiti cijeli postupak, nabavite već gotovu podlogu za pite koja se ne mora peći u pećnici. 
Poslužiti se možete i jednostavnom kombinacijom podloge napravljene od dva dijela smrvljenih čajnih keksa i jednog dijela maslaca. Pomiješajte ova dva sastojka, a smjesu utisnite u dno kalupa i ohladite u hladnjaku prije nego što ga ispunite sočnom kremom.
Sastojci za mojito pitu:
- Gotova podloga za pite
 - 60 g maslaca
 - 60 ml vrhnja za šlag
 - 60 ml soka limete
 - 50 g šećera u prahu
 - 2 jaja
 - 2 žlice naribane korice limete
 - 2 lista mente
 - 1 žlica bijelog ruma
 
Priprema mojito pite:
- U loncu pomiješajte šećer, jaja, sok limete, limetinu koricu, rum i nasjeckane listiće mente. Miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne stisne. Za to će vam biti potrebno otprilike oko 10 minuta.
 - Prebacite smjesu u zdjelu i umiješajte u nju vrhnje za šlag i maslac. Procijedite smjesu po potrebi.
 - Prebacite smjesu preko gotove podloge za pite i staviti hladiti u hladnjak nekoliko sati prije posluživanja.
 - Ohlađenu pitu poslužite s tanko narezanim kriškama limete i listićima mente. Dobar tek!
 

              
              
              
 
                    
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            