Mesna štruca odličan je izbor za ručak ili večeru. Riječ je o popularnom jelu američke kuhinje koja obuhvaća mljeveno meso pomiješano sa začinima i oblikovano u štrucu koje se peče u pećnici, a obično poslužuje uz pire od krumpira i salatu po izboru.
Za pripremu mesne štruce možete upotrijebiti juneće meso, ili kombinaciju svinjetine i junetine. Bit će sočnija i imat će bolji okus ako je premažete s omiljenim BBQ umakom tijekom termičke obrade.
Želite li dodatno unaprijediti okus obične mesne štruce? Napunite je naribanim sirom. Donosimo vam recept upravo za takvu mesnu štrucu. Upotrijebiti možete različite vrste punomasnog sira – na raspolaganju vam je sve od gaude i edamera do začinjenog zrelog cheddara.
Sastojci za mesnu štrucu sa sirom:
- 900 g mljevene junetine
- 250 ml BBQ umaka
- 170 g naribanog sira
- 60 g senfa
- 3 kriške kruha
- 2 jaja
- 1 čajna žličica soli
- malo umaka Worcestershire
- šaka svježeg peršina
- papar po želji
- biljno ulje
Priprema mesne štruce sa sirom:
- Kriške kruha usitnite u mrvice u blenderu ili sjeckalici povrća. Pomiješajte krušne mrvice s mljevenim mesom, jajima, senfom, solju, paprom i malo Worcestershirea. Dobro promiješajte.
- Stavite smjesu na papir za pečenje i razvucite je pravokutnik.
- U sredinu pravokutnika stavite naribani sir i nasjeckani peršin. Zamotajte meso tako da sir bude pokriven sa svih strana.
- Stavite mesnu štrucu u lagano namašćen kalup za pečenje kruha. Preko vrha premažite BBQ umak.
- Pecite mesnu štrucu u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko sat vremena, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja.
- Ako meso počne brzo tamnjeti na vrhu, prekrijte ga aluminijskom folijom.
- Pustite da se meso „odmori“ barem 10 minuta prije nego što ćete ga narezati i poslužiti. Dobar tek!