Snickers je popularna američka čokoladica koja je bazirana na opojnoj kombinaciji mliječne čokolade karamele i kikirikija. Te okuse možete replicirati i u ovom finom mekanom keksu.

Mekani keksi rade se sa sastojcima biljnog porijekla pa je idealan za vegane, ali i sve one koji izbjegavaju jaja i mliječne proizvode. Da bi imali okus po Snickersu prelijte ih s umakom od čokolade i karamele te nešto nasjeckanih kikirikija.

Imajte na umu da u kekse ide i nešto (veganskog) proteinskog praha od čokolade koji doprinosi okusu slastice, ali i povećava količinu bjelančevina u desertu te njegovu zasitnost.

Sastojci za mekane kekse s okusom Snickersa:

  • 60 g zobenog brašna
  • 60 g kokosova šećera
  • 60 ml javorovog sirupa
  • 60 g veganskog jogurta
  • 50 g glatkog maslaca od kikirikija
  • 40 g mljevenih badema
  • 20 g proteinskog praška s okusom čokolade
  • 20 g kakaa u prahu
  • 2 žlice biljnog napitka od zobi
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Sastojci za preljev:

  • 60 g tamne čokolade
  • 50 g glatkog maslaca od kikirikija
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • orašasti plodovi za posipanje po želji

Priprema mekanih keksa s okusom Snickersa:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pripremite veliki lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
  3. Pripremite smjesu za kekse: pomiješate maslac od kikirikija, jogurt, javorov sirup, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Potom u smjesu dodajte zobeno brašno, mljevene bademe, proteinski prah, kakao prah, prašak za pecivo i malo soli. Miješajte dok se svi sastojci ne sljube i dok ne dobijete gustu smjesu.
  5. Podijelite smjesu velikom žlicom na 7 do 8 keksa i stavite ih na pripremljeni lim za pečenje. Pobrinite se da između smjese za kekse postoji dovoljno razmaka da se tijekom termičke obrade ne spoje.
  6. Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta dok se vrh keksa ne raspukne, a unutrašnjost ostane mekana. Pustite da se keksi do kraja ohlade.
  7. Napravite čokoladni preljev za kekse od rastopljene tamne čokolade i kokosovog ulja. Napravite umak od karamele od glatkog maslaca od kikirikija i javorovog sirupa. Prelijte oba umaka preko ohlađenog keksa i poslužite. Dobar tek!

Belfanini: Prhki blagdanski kolači koje Talijani peku u čast "Baki Mraz" +0 Belfanini

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju