Sastojci za marinadu:

  • 85 ml soka od naranče
  • 2 žlice soka limete
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 čajne žličice sjemenki kumina
  • 1 žlica narančine korice
  • 1 žlica limetine korice

Priprema:

  1. Očistite češnjak i narežite ga na sitne komade ili protisnite kroz prešu za češnjak. Naribajte koricu naranče i limete iz organskih plodova voća te iscijedite sok iz njih.
  2. Pomiješajte sve sastojke zajedno sa sjemenkama kumina i maslinovim uljem.
  3. Pomiješajte sve sastojke u posudi ili u većoj plastičnoj vrećici sa zatvaračem prije nego što u nju uronite meso, plodove mora ili povrće koje planirate ispeći na roštilju.
  4.  Povrće, ribu i plodove mora te piletinu potrebno je marinirati barem 15 minuta prije termičke obrade, a svinjetinu i junetinu barem pola sata prije stavljanja na roštilj. Dakako, okus će biti bolje što duže držite namirnice u marinadi.
  5. Prije stavljanja mesa i ribe na roštilj odstranite veće komade iz marinade s površine kako ne bi izgorjelo. Ostatak marinade bacite.

Sve ih se više gradi u svijetu: Megagradovi koji nastaju usred ničega Gradovi usred ničega - 1 Gradovi usred ničega - 2 Gradovi usred ničega - 3 +0 Gradovi usred ničega - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju