Sastojci za marinadu:
85 ml soka od naranče
2 žlice soka limete
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1,5 čajne žličice sjemenki kumina
1 žlica narančine korice
1 žlica limetine korice

Priprema:
1. Očistite češnjak i narežite ga na sitne komade ili protisnite kroz prešu za češnjak. Naribajte koricu naranče i limete iz organskih plodova voća te iscijedite sok iz njih.
Pomiješajte sve sastojke zajedno sa sjemenkama kumina i maslinovim uljem.

2. Pomiješajte sve sastojke u posudi ili u većoj plastičnoj vrećici sa zatvaračem prije nego što u nju uronite meso, plodove mora ili povrće koje planirate ispeći na roštilju.

3. Povrće, ribu i plodove mora te piletinu potrebno je marinirati barem 15 minuta prije termičke obrade, a svinjetinu i junetinu barem pola sata prije stavljanja na roštilj. Dakako, okus će biti bolje što duže držite namirnice u marinadi.

4. Prije stavljanja mesa i ribe na roštilj odstranite veće komade iz marinade s površine kako ne bi izgorjelo. Ostatak marinade bacite.