Pirjana piletina s indijskim oraščićima u umaku od hoisina popularno je kinesko jelo koje se najčešće poslužuje uz kuhanu rižu.

Hoisin je gust umak koji se često koristi u kineskoj kuhinji kao glazura za meso i dodatak prženju. Karakterizira ga tamna boja i slatko-slani okus. Obično sadržava fermentiranu pastu od soje, čili papričice i neku vrstu zaslađivača.

Nabavite li hoisin umak u specijaliziranoj azijskoj trgovini, ovo jelo možete vrlo lako pripremiti i u kod kuće. Za cijeli postupak bit će vam potrebno oko 20-ak minuta.

Slika nije dostupna Hrana i piće Ljepljiva i slasna: Recept za rižu s gljivama koja se jede za kinesku Novu godinu

Sastojci za piletinu s indijskim oraščićima:

  • 700 g pilećih prsa bez kosti
  • 100 g indijskih oraščića
  • 65 ml obične vode
  • 6-8 kom mladog luka
  • 5-6 češnja češnjaka
  • 3 žlice umaka hoisin
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Tako mekano da se može rezati žlicom: Recept za pirjano carsko meso na kineski način

Priprema piletine s indijskim oraščićima:

  1. Piletinu narežite na manje kocke otprilike iste veličine i dobro začinite sa solju i paprom. Dodajte kukuruzni škrob i dobro protresite sve zajedno da škrob prekrije komade mesa.
  2. Zagrijte suncokretovo ulje u većoj tavi ili woku i na njemu prepržite piletinu dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.
  3. Nemojte pretrpavati tavu, radije prepržite meso u dvije ture. Uklonite piletinu iz tave.
  4. Na preostaloj masnoći popirjajte nasjeckani češnjak i bijele dijelove mladog luka oko dvije minute.
  5. Vratite u tavu piletinu i sve zajedno podlijte s rižinim octom. Kuhajte oko jedne minute.
  6. Ubacite vodu i umak hoisin i promiješajte. Kuhajte oko dvije minute.
  7. Dodajte indijske oraščiće i zelene dijelove mladog luka. Kuhajte oko jedne minute.
  8. Poslužite uz kuhanu bijelu rižu. Dobar tek!

Jedi koliko možeš: Novi restoran azijske kuhinje otvara se u Zagrebu Asia Gold - 8 Asia Gold - 7 Asia Gold - 6 +4 Asia Gold - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju