Kesteni su odlični pripremljeni na tako puno načina, u slanim i u slatkim jelima, i nisu zaslužili biti svedeni samo na kuhane ili pečene. Od njih za samo nekoliko minuta možete napraviti i ukusan namaz koji će vam otkriti sasvim novu stranu ovog raskošnog jesenskog ploda.

Za fini domaći humus od kestena treba vam samo 5 minuta i samo 5 sastojaka – od kojih je jedan kipića voda, a ni ostali nisu baš neobični. Malo maslinovog ulja, češnjaka i limunovog soka pretvorit će kuhane kestene u raskošan namaz.

Humus od kestena, poslužen uz hrskavi kruh ili krekere odlično je predjelo ili međuobrok, a možete ga poslužiti i uz povrće ili pečenje.

Sastojci za humus od kestena:

  • 180 g oguljenih kuhanih kestena
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • kipuća voda

Priprema humusa od kestena:

  1. Jedan kesten ostavite sa strane, a ostale sameljite u blenderu s limunovim sokom, češnjakom i uljem.
  2. Zakuhajte malo vode i dodajte malo po malo u smjesu od kestena. Izmiksajte u glatki pire i prebacite u zdjelicu ili posudu za posluživanje.
  3. Sitno naribajte kesten koji ste ostavili sa strane i pospite po humusu i poslužite.

Kad nemate puno toga u hladnjaku: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna Piletina piccata Kolač od jogurta Varivo od slanutka Dobara +1 Složenac od tune, tjestenine i sira

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju