Kesteni su odlični pripremljeni na tako puno načina, u slanim i u slatkim jelima, i nisu zaslužili biti svedeni samo na kuhane ili pečene. Od njih za samo nekoliko minuta možete napraviti i ukusan namaz koji će vam otkriti sasvim novu stranu ovog raskošnog jesenskog ploda.
Za fini domaći humus od kestena treba vam samo 5 minuta i samo 5 sastojaka – od kojih je jedan kipića voda, a ni ostali nisu baš neobični. Malo maslinovog ulja, češnjaka i limunovog soka pretvorit će kuhane kestene u raskošan namaz.
Humus od kestena, poslužen uz hrskavi kruh ili krekere odlično je predjelo ili međuobrok, a možete ga poslužiti i uz povrće ili pečenje.
Sastojci za humus od kestena:
- 180 g oguljenih kuhanih kestena
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- kipuća voda
Priprema humusa od kestena:
- Jedan kesten ostavite sa strane, a ostale sameljite u blenderu s limunovim sokom, češnjakom i uljem.
- Zakuhajte malo vode i dodajte malo po malo u smjesu od kestena. Izmiksajte u glatki pire i prebacite u zdjelicu ili posudu za posluživanje.
- Sitno naribajte kesten koji ste ostavili sa strane i pospite po humusu i poslužite.
Kad nemate puno toga u hladnjaku: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna +1