Kakva bi to jesen bila bez opojnog okusa buče? Od ovog povrća mogu se raditi ukusne juhe, variva, pirei, ali i deserti. Kockice buče možete staviti i u gulaš s mesom te tako oplemeniti okus tog sjajnog jela na žlicu.

Gulaš s kockicama junetine možete skuhati za nešto više od sat vremena. No meso će biti mekanije i finije ako ga što duže termički obrađujete na laganoj temperaturi.

Sastojci:

500 g junećih kocki za gulaš
500 ml mesnog temeljca
350 g očišćene buče
300 ml pirea od rajčice
200 g smrznutog graška
65 ml vina
2 žlice brašna
1 luk
2-3 češnja češnjaka
lovorov list
½ čajne žličice sušenog bosiljka
½ čajne žličice sušenog origana
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji

Gulaš Hrana i piće 5 čestih grešaka zbog kojih nam gulaš ispada loše

Priprema:

1. U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša.

2. Juneće kocke lagano uvaljajte u brašno pa stavite u lonac. Pirjajte meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

3. U lonac dodajte buču narezanu na kocke. Pomiješajte i pirjajte sve zajedno oko dvije minute.

4. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.

5. Podlijte sve zajedno s vinom. Kuhajte oko jedne minute dok alkohol ne ispari.

6. Dodajte mesni temeljac, pire od rajčice, lovorov list i začine.

Beef bourguignon ili govedina na burgundski način Hrana i piće Za meso koje se topi u ustima poput maslaca: Recept za goveđi gulaš iz pećnice

7. Poklopite lonac. Na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno oko 45 minuta uz povremeno miješanje.

8. Ubacite smrznuti grašak i kuhajte gulaš još 10 do 15 minuta. Dodatno posolite i popaprite po potrebi.

9. Izvadite lovorov list iz lonca prije posluživanja.

10. Poslužite toplo s kriškom kruha, s kuhanom tjesteninom ili pireom od krumpira. Dobar tek!

Priziva nostalgiju: Istočnoeuropska gozba koja će vas vratiti u djetinjstvo Kuljanka Boršč potražite u Lidlu tijekom tjedna ''Okusi Istočne Europe'' Bistra juha s rezancima s jajima Mutni sok od kruške i jabuke +39 Kuljanka slatkiš od meringe preliven čokoladom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju