Kakva bi to jesen bila bez opojnog okusa buče? Od ovog povrća mogu se raditi ukusne juhe, variva, pirei, ali i deserti. Kockice buče možete staviti i u gulaš s mesom te tako oplemeniti okus tog sjajnog jela na žlicu. 
Gulaš s kockicama junetine možete skuhati za nešto više od sat vremena. No meso će biti mekanije i finije ako ga što duže termički obrađujete na laganoj temperaturi. 
Sastojci: 
500 g junećih kocki za gulaš 
500 ml mesnog temeljca
350 g očišćene buče
300 ml pirea od rajčice
200 g smrznutog graška
65 ml vina
2 žlice brašna
1 luk 
2-3 češnja češnjaka
lovorov list
½ čajne žličice sušenog bosiljka
½ čajne žličice sušenog origana
biljno ulje za pirjanje 
sol i papar po želji
Priprema:
1.	U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša.
2.	Juneće kocke lagano uvaljajte u brašno pa stavite u lonac. Pirjajte meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. 
3.	U lonac dodajte buču narezanu na kocke. Pomiješajte i pirjajte sve zajedno oko dvije minute. 
4.	Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute. 
5.	Podlijte sve zajedno s vinom. Kuhajte oko jedne minute dok alkohol ne ispari. 
6.	Dodajte mesni temeljac, pire od rajčice, lovorov list i začine.
7. Poklopite lonac.	Na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno oko 45 minuta uz povremeno miješanje. 
8.	Ubacite smrznuti grašak i kuhajte gulaš još 10 do 15 minuta. Dodatno posolite i popaprite po potrebi.
9.	Izvadite lovorov list iz lonca prije posluživanja. 
10.	Poslužite toplo s kriškom kruha, s kuhanom tjesteninom ili pireom od krumpira. Dobar tek! 
 
    
        Priziva nostalgiju: Istočnoeuropska gozba koja će vas vratiti u djetinjstvo
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            