Limoncello je talijanski liker od limuna koji se pije samostalno ili u koktelima, a može biti i sjajan dodatak kolačima. Njegove citrusne note posebno će se dobro sljubiti s američkim slastičarskim klasikom – finom tortom od sira.
Donosimo vam recept za najjednostavniji cheesecake za koji ne morate paliti pećnicu. Lako se priprema kod kuće, a najteži korak u ovom receptu je čekanje da se torta ohladi u hladnjaku i bude spremna za serviranje.
Sastojci za podlogu:
- 300 g smrvljenih čajnih keksa
- 150 g rastopljenog maslaca
Sastojci za nadjev:
- 650 g sirnog namaza
- 300 ml vrhnja za šlag
- 125 ml limoncella
- 100 g šećera u prahu
- 2 limuna
Sastojci za preljev:
- 200 g bijele čokolade
- žuta boja za kolače po želji
Priprema cheesecakea s limoncellom:
- Smrvite kekse u sjeckalici povrća ili ručno. Pomiješajte s rastopljenim maslacem pa dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte. Stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati.
- U mikseru pomiješajte sirni namaz i šećer u prahu dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
- Ubacite svježe iscijeđeni sok jednog limuna i koricu dva organska limuna.
- U sirnu smjesu postupno dodajte jednu po jednu žlicu limoncella dok ne potrošite sve sastojke.
- U zasebnoj zdjeli istucite vrhnje u šlag pa ga pažljivo umiješajte u sirnu smjesu.
- Dobivenu kremu premažite preko podloge i vratite u hladnjak na pet do šest sati ili preko noći.
- Prije posluživanja cheesecakea rastopite bijelu čokoladu i po želji pomiješajte sa žutom bojom za kolače pa prelijte preko vrha torta. Ukrasite s citrusnim voćem po želji. Dobar tek!