Kus-kus je odlična ideja kad nemate puno vremena za pripremu obroka. Ne morate ga čak ni kuhati – on se zapravo namače u toploj tekućini. Odlično prima okuse, a najbolje ga je sljubiti s nekom vrstom aromatičnog temeljca.

Kus-kus se dobro slaže sa sušenim rajčicama, graškom i naribanim tikvicama, a cijeli obrok sjajno će zaokružiti pileći zabatci pečeni na tavi. Štoviše, cijelo se jelo priprema samo u jednoj dubljoj tavi, a za pripremu će vam biti potrebno tek oko pola sata.

Sastojci za kus-kus s piletinom:

  • 450 g pilećeg zabatka
  • 375 ml pilećeg temeljca
  • 180 g kus-kusa
  • 120 g smrznutog graška
  • 50 g sušenih rajčica
  • 2 čajne žličice kumina u prahu
  • 2 čajne žličice mljevenog đumbira
  • 1 žlica maslaca
  • 1 tikvica
  • 1 srednje veliki luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • ulje za pečenje

Priprema kus-kusa s piletinom:

  1. U pileće zabatke utrljajte velikodušnu količinu soli i papra.
  2. U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu pržite piletinu sa svake strane oko 6 do 8 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja. Uklonite piletinu s tave.
  3. U tavu dodajte maslac i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk uz malo soli. Pirjajte oko dvije minute dok luk ne omekša.
  4. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  5. Dodajte kus-kus, nasjeckane sušene rajčice, grašak, kumin i đumbir. Promiješajte i pustite da se začini lagano tostiraju s kus-kusom oko tri minute.
  6. Podlijte sve zajedno zagrijanim pilećim temeljcem i naribanom tikvicom.
  7. Poklopite tavu i isključite štednjak. Pustite da kus-kus "popije" svu tekućinu. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta.
  8. Poslužite odmah s pečenom piletinom. Dobar tek!

Ponosni Nakatsu: Grad u kojem ćete pojesti najbolju piletinu na svijetu Karaage piletina - 5 Karaage piletina - 4 Karaage piletina - 1 +1 Karaage piletina - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju