Brzo tijesto za pizzu možete napraviti i sami čak i ako niste vješti u kuhinji. Trebat će vam samo dva sastojka – grčki jogurt i samodizajuće brašno, koje u sebi već sadrži prašak za pecivo.

Pomiješajte sastojke u čvrsto tijesto i odmah ga razvucite na željeni oblik i debljinu.

Premažite tijesto umakom za pizzu i drugim omiljenim sastojcima te ispecite u pećnici. Ukusnu pizzu na stolu možete imati za otprilike pola sata.

Sastojci za tijesto za pizzu:

  • 245 g grčkog jogurta
  • 220 g samodizajućeg brašna

Priprema tijesta za pizzu:

  1. Pomiješajte brašno s grčkim jogurtom. Miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Prebacite dobivenu smjesu na pobrašnjenu podlogu i razvucite na oblik po želji. Ako vam se tijesto lijepi za prste prilikom razvlačenja, dodajte još brašna.
  3. Razvučeno tijesto premažite umakom od rajčice i dodacima po želji pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
  4. Poslužite toplo. Dobar tek!

Oni to zovu pizzom? Američka jela od pečenog tijesta zbog kojih se Talijani križaju Punjena pizza Deep Dish Pizza Tavern pizza +1 Pot pie pizza

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju