Brojni su načini pripreme Čokolina, a Gobac je pokazao svoj. Najradije ga priprema s hladnim mlijekom, toliko gust da u njemu žlica može stajati. U životu se, kaže, najviše namutio baš Čokolina i ljubav prema njemu nerijetko izjavljuje javno. Stoga je za svoj 56. rođendan od Podravke dobio čak 56 kg Čokolina od čega je nešto podijelio u humanitarne svrhe, nešto pojeo, a ostala mu je još samo jedna vreća.
Od slanih delicija često bira ramstek i popečke od tikvica. ''Svjetski prvak u kuhanju Čokolina'', kako je Gopca nazvao Podravkin chef Mišel Tokić, potražio je stručnu pomoć u pripremi svog omiljenog ručka, koji ne zna pripremati, ali zna jesti.
Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Gobac za sebe kaže da je šarmantan u kuhinji i da voli zbijati šale i smetati kuharu, ali Podravkin chef Mišel Tokić nije se dao smesti i dosjetljivo je zaposlio simpatičnog glazbenika. U emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u kojoj će Podravkin chef Mišel Tokić s voditeljicom Tatjanom Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života, kao i strane gastroblogere, Davor Gobac pomogao je pripremiti svoj omiljeni ručak.
Svoj omiljeni recept s Podravkinim proizvodima imat ćete nam priliku pokazati i vi ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i oduševiti nas svojim najdražim receptom, a do tada pokušajte pripremiti ovaj.
Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
RECEPT - RAMSTEK S POPEČCIMA OD TIKVICA
Sastojci: (za 4 osobe)
- 2 tikvice (400 g)
- ½ žličice Vegeta Maestro Morske soli
- 2 jaja
- 100 g Podravka Glatkog brašna
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica Vegeta Maestro vlasca
- Vegeta Maestro crni papar
- 50 g naribanog parmezana ili drugog zrelog sira (grana padano…)
- 100 g ricotta sira (ili naribanu mozzarellu)
- 4 žlice maslinovog ulja
Za umak:
- 150 g grčkog jogurta
- 1 češanj češnjaka
- malo Vegeta Maestro majčine dušice
- Vegeta Maestro Morska sol
Za ramstek:
- 4 odreska junećeg ramsteka bez kosti (800 g)
- Vegeta Maestro Morska sol
- Vegeta Maestro crni papar
- 3-4 žlice maslinova ulja
- ½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
- ½ žličice Vegeta Maestro ružmarina
Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:
- Tikvice naribajte na ribež za jabuku, dodajte morsku sol i ostavite neka stoji 10 minuta.
- Tikvice ocijedite, dodajte im razmućena jaja, brašno, protisnuti češnjak, vlasac, crni papar i sireve. Promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu (gustu kao palentu).
- Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno i zagrijte na srednjoj vatri.
- Na zagrijano ulje žlicom stavljajte smjesu od tikvica, a zatim pritisnite da dobijete oblik popečka. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane da dobiju zlatnu boju.
- Za umak, jogurtu dodajte protisnuti češnjak, majčinu dušicu, posolite, pa sve zajedno promiješajte.
- Odreske ramsteka debljine 1,5-2 cm koje ste očistili od žilica posolite i poparite.
- Maslinovom ulju dodajte majčinu dušicu, ružmarin, premiješajte i prelijte preko odrezaka. Neka odstoje nekoliko minuta prije nego ih savite peći na ugrijanu grill tavu ili na ploču za roštilj. Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
- Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene, da izvana budu dobro pečeni, a u sredini ostanu ružičaste boje. Savjet: Tava ili roštilj na kojoj pečete meso treba biti jako dobro zagrijana, do točke dimljenja, kako bi se u dodiru mesa s tavom meso odmah zapeklo. Tako ćete dobiti sočnije i ukusnije meso.
- Pečene odreske ostavite odmoriti nekoliko minuta prije posluživanja.
- Ramsteak poslužite s popečcima od tikvica i umakom od jogurta.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.