• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Ramstek s popečcima od tikvica: Davor Gobac otkrio nam je jedno od najdražih jela, koje ne zna pripremati, ali zna uživati u njemu

Ako se stave ispred njega, popečke od tikvica uvijek brzo i u slast pojede, a pogotovo ako su uz neki dobar odrezak. Kaže da biftek ili ramstek ne zna pripremati, ali je zato odličan kad treba smutiti svoj najdraži doručak.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.10.2022 13:45 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 18 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 18 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 18 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 5 18

U trendu Piletina au poivre Ma, divota! Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata Intercity Notte za Siciliju - 3 Pedesetak eura Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu

Brojni su načini pripreme Čokolina, a Gobac je pokazao svoj. Najradije ga priprema s hladnim mlijekom, toliko gust da u njemu žlica može stajati. U životu se, kaže, najviše namutio baš Čokolina i ljubav prema njemu nerijetko izjavljuje javno. Stoga je za svoj 56. rođendan od Podravke dobio čak 56 kg Čokolina od čega je nešto podijelio u humanitarne svrhe, nešto pojeo, a ostala mu je još samo jedna vreća.

Od slanih delicija često bira ramstek i popečke od tikvica. ''Svjetski prvak u kuhanju Čokolina'', kako je Gopca nazvao Podravkin chef Mišel Tokić, potražio je stručnu pomoć u pripremi svog omiljenog ručka, koji ne zna pripremati, ali zna jesti.

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Gobac za sebe kaže da je šarmantan u kuhinji i da voli zbijati šale i smetati kuharu, ali Podravkin chef Mišel Tokić nije se dao smesti i dosjetljivo je zaposlio simpatičnog glazbenika. U emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u kojoj će Podravkin chef Mišel Tokić s voditeljicom Tatjanom Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života, kao i strane gastroblogere, Davor Gobac pomogao je pripremiti svoj omiljeni ručak.

Svoj omiljeni recept s Podravkinim proizvodima imat ćete nam priliku pokazati i vi ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i oduševiti nas svojim najdražim receptom, a do tada pokušajte pripremiti ovaj.

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - RAMSTEK S POPEČCIMA OD TIKVICA

Sastojci: (za 4 osobe)

  • 2 tikvice (400 g)
  • ½ žličice Vegeta Maestro Morske soli
  • 2 jaja
  • 100 g Podravka Glatkog brašna
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica Vegeta Maestro vlasca
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 50 g naribanog parmezana ili drugog zrelog sira (grana padano…)
  • 100 g ricotta sira (ili naribanu mozzarellu)
  • 4 žlice maslinovog ulja

Za umak:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 češanj češnjaka
  • malo Vegeta Maestro majčine dušice
  • Vegeta Maestro Morska sol

Za ramstek:

  • 4 odreska junećeg ramsteka bez kosti (800 g)
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • ½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • ½ žličice Vegeta Maestro ružmarina

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 2 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema: 

  1. Tikvice naribajte na ribež za jabuku, dodajte morsku sol i ostavite neka stoji 10 minuta.
  2. Tikvice ocijedite, dodajte im razmućena jaja, brašno, protisnuti češnjak, vlasac, crni papar i sireve. Promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu (gustu kao palentu).
  3. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno i zagrijte na srednjoj vatri.
  4. Na zagrijano ulje žlicom stavljajte smjesu od tikvica, a zatim pritisnite da dobijete oblik popečka. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane da dobiju zlatnu boju.
  5. Za umak, jogurtu dodajte protisnuti češnjak, majčinu dušicu, posolite, pa sve zajedno promiješajte.
  6. Odreske ramsteka debljine 1,5-2 cm koje ste očistili od žilica posolite i poparite.
  7. Maslinovom ulju dodajte majčinu dušicu, ružmarin, premiješajte i prelijte preko odrezaka. Neka odstoje nekoliko minuta prije nego ih savite peći na ugrijanu grill tavu ili na ploču za roštilj. Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  8. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene, da izvana budu dobro pečeni, a u sredini ostanu ružičaste boje. Savjet: Tava ili roštilj na kojoj pečete meso treba biti jako dobro zagrijana, do točke dimljenja, kako bi se u dodiru mesa s tavom meso odmah zapeklo. Tako ćete dobiti sočnije i ukusnije meso.
  9. Pečene odreske ostavite odmoriti nekoliko minuta prije posluživanja.
  10. Ramsteak poslužite s popečcima od tikvica i umakom od jogurta.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Davor Gobac
  • #popečci od tikvica
  • #ramsteak
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
#neOKOLIŠaj
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
U Transilvaniji
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
Samoodrživo planinarsko sklonište CRA-Carlo Ratti Associati
Samoodrživi bivak
Planinarsko sklonište koje se savršeno uklapa u Alpe, a koje svakog dana može "samo proizvesti" nekoliko litara pitke vode
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Čarolija Istanbula s Bospora
Javni prijevoz
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Otkrijte čaroliju Istanbula s Bospora
Šator Mavericks Blue Ice tvrtke Heimplanet
Stvoren za ekspedicije
Najbolji šator na svijetu? Nije jeftin, ali može izdržati vjetrove i do 180 kilometara na sat
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Povratak u prošlost
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Otok Spirit
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nove loše vijesti za vozače: Godišnja cestarina mogla bi poskupjeti do 60 posto
"Nenormalno su otišli gore"
Novi troškovni udar na vozače, prvi put u deset godina: Ovo će poskupjeti čak 60 posto!
Vojni rok služit će i dijaspora! "Ako plate kaznu i više se ne odazovu prvo će poslati policiju. A onda..."
Tko je vojni obveznik?
Uzbuna u dijaspori zbog vojnog roka! "Ako plate kaznu i više se ne odazovu - prvo će poslati policiju po njih. A onda..."
Osječka policija isključila BMW iz prometa zbog tehničke neispravnosti
OZBILJNI NEDOSTACI
FOTO Policija na obilaznici zaustavila vozača BMW-a: Pogledajte zašto su mu oduzeli tablice
show
Enisa Bešlagića probudio protupožarni alarm
zanimljivo buđenje
Enis Bešlagić evakuiran iz sobe usred zore: "Ako ovo bude neka zezancija..."
Životna priča Cass Elliot
razbijala stereotipove
Otišla je prerano, a priča o sendviču zasjenila je njezin nevjerojatan talent
Grobovi poznatih na Mirogoju puni su cvijeća i svijeća
pogledajte galeriju
Grob Dražena Petrovića i drugih velikana na Mirogoju preplavljeni su svijećama i cvijećem
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Wow!
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
Zanimljivo
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
tech
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Iskoristili nanotehnologiju
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Jedan potez, svi fragmenti
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
Nije sve samo u algoritmu
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
sport
Torcida podignula poruku za vukovarskog heroja, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Reakcije su podijeljene
VIDEO Torcida podignula poruku za Nicoliera, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Joško Jeličić: "Mora manje mlatarati rukama, a mogao bi se i ošišati. Pogotovo desnu stranu..."
Oštra poruka
Joško Jeličić: "Mora manje mlatarati rukama, a mogao bi se i ošišati"
Boysi se oglasili o slučaju Mišić: Evo što kažu o spornom trenutku
komentirali slučaj
Boysi se oglasili o slučaju Mišić: Evo što kažu o spornom trenutku
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Laura Samardžija
MAGIJA!
Je li ovo prava Elsa došla u Supertalent?! Što vi mislite o Laurinom nastupu?
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U dobru i zlu: Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
U DOBRU I ZLU
Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
putovanja
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
novac
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
Ostavlja bez daha
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Nikolina stvara domaće proizvode u srcu Like: "Najveći izazov je rast cijena sirovine, no sve je lakše uz podršku obitelji"
Cjeloviti proizvodi
Nikolina stvara domaće proizvode u srcu Like: "Najveći izazov je rast cijena sirovine, no sve je lakše uz podršku obitelji"
lifestyle
Aishwarya Rai, najljepša misica svih vremena
NAJBOLJA OD NAJBOLJIH
Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena
15 tužnih filmova
EMOCIJE NA NAJJAČE
Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu
Bojana Gregorić Vejzović u fantastičnoj haljini s dugim rukavima s volanima
TOP TOPOVA
Ne znamo što je bolje - haljina ili štikle Bojane Gregorić Vejzović. Savršena je!
sve
Torcida podignula poruku za vukovarskog heroja, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Reakcije su podijeljene
VIDEO Torcida podignula poruku za Nicoliera, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Enisa Bešlagića probudio protupožarni alarm
zanimljivo buđenje
Enis Bešlagić evakuiran iz sobe usred zore: "Ako ovo bude neka zezancija..."
Životna priča Cass Elliot
razbijala stereotipove
Otišla je prerano, a priča o sendviču zasjenila je njezin nevjerojatan talent
Popečci od tikvica
Bez glutena

Novi recept za ovo ljeto: Popečci od tikvica bez brašna

Popečci od tikvica bez brašna savršeni su za sve koji izbjegavaju gluten, a ako želite još zdraviju, odnosno manje masnu, verziju popečaka s tikvicama, možete ih speći u pećnici. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Novogodišnja sarma Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slasna sarma: Recept za jelo s kojim ćete si osigurati sreću u novoj godini

  • Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 12 Hrana i piće
    Podravka donosi

    Slatka i kao Narnija: Jednostavan recept za pripremu i ukrašavanje efektne zimske torte

  • Popečci od tikvica Hrana i piće
    Bez glutena

    Novi recept za ovo ljeto: Popečci od tikvica bez brašna

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close