Galerija Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 5 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 3 +16 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 14

Brojni su načini pripreme Čokolina, a Gobac je pokazao svoj. Najradije ga priprema s hladnim mlijekom, toliko gust da u njemu žlica može stajati. U životu se, kaže, najviše namutio baš Čokolina i ljubav prema njemu nerijetko izjavljuje javno. Stoga je za svoj 56. rođendan od Podravke dobio čak 56 kg Čokolina od čega je nešto podijelio u humanitarne svrhe, nešto pojeo, a ostala mu je još samo jedna vreća.

Od slanih delicija često bira ramstek i popečke od tikvica. ''Svjetski prvak u kuhanju Čokolina'', kako je Gopca nazvao Podravkin chef Mišel Tokić, potražio je stručnu pomoć u pripremi svog omiljenog ručka, koji ne zna pripremati, ali zna jesti.

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Gobac za sebe kaže da je šarmantan u kuhinji i da voli zbijati šale i smetati kuharu, ali Podravkin chef Mišel Tokić nije se dao smesti i dosjetljivo je zaposlio simpatičnog glazbenika. U emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', u kojoj će Podravkin chef Mišel Tokić s voditeljicom Tatjanom Jurić u narednim mjesecima ugostiti mnoge osobe iz javnog života, kao i strane gastroblogere, Davor Gobac pomogao je pripremiti svoj omiljeni ručak.

Svoj omiljeni recept s Podravkinim proizvodima imat ćete nam priliku pokazati i vi ako ste se uspjeli prijaviti na naš natječaj i oduševiti nas svojim najdražim receptom, a do tada pokušajte pripremiti ovaj.

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - RAMSTEK S POPEČCIMA OD TIKVICA

Sastojci: (za 4 osobe)

Za umak:

Za ramstek:

Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 2 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema

  1. Tikvice naribajte na ribež za jabuku, dodajte morsku sol i ostavite neka stoji 10 minuta.
  2. Tikvice ocijedite, dodajte im razmućena jaja, brašno, protisnuti češnjak, vlasac, crni papar i sireve. Promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu (gustu kao palentu).
  3. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno i zagrijte na srednjoj vatri.
  4. Na zagrijano ulje žlicom stavljajte smjesu od tikvica, a zatim pritisnite da dobijete oblik popečka. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane da dobiju zlatnu boju.
  5. Za umak, jogurtu dodajte protisnuti češnjak, majčinu dušicu, posolite, pa sve zajedno promiješajte.
  6. Odreske ramsteka debljine 1,5-2 cm koje ste očistili od žilica posolite i poparite.
  7. Maslinovom ulju dodajte majčinu dušicu, ružmarin, premiješajte i prelijte preko odrezaka. Neka odstoje nekoliko minuta prije nego ih savite peći na ugrijanu grill tavu ili na ploču za roštilj. Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 Ramsteak s popečcima od tikvica Davora Gopca - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  8. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene, da izvana budu dobro pečeni, a u sredini ostanu ružičaste boje. Savjet: Tava ili roštilj na kojoj pečete meso treba biti jako dobro zagrijana, do točke dimljenja, kako bi se u dodiru mesa s tavom meso odmah zapeklo. Tako ćete dobiti sočnije i ukusnije meso.
  9. Pečene odreske ostavite odmoriti nekoliko minuta prije posluživanja.
  10. Ramsteak poslužite s popečcima od tikvica i umakom od jogurta.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju