Popečci od tikvica bez brašna idealni su za osobe koje izbjegavaju gluten, a ovaj smo recept pronašli na portaluwww.krenizdravo.hr. U ovom receptu umjesto brašna koristi se brašno od zobenih pahuljica. Njega ćete dobiti vrlo jednostavno - potrebno je samo dobro izblendati zobene pahuljice.

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Tušt ili portulak - 6 Tušt ili portulak A trebali bismo je (često) jesti: Superhrana koju gazimo, čupamo i bacamo Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora

Ako ne podnosite gluten, pazite da su zobene pahuljice koje koristite označene kao bezglutenske, tj. da se ne proizvode na istom mjestu kao i proizvodi s glutenom.

Ako želite još zdraviju, odnosno manje masnu, verziju popečaka s tikvicama, možete ih speći u pećnici. Dovoljno je da slijedite ova dva jednostavne koraka: Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite lim papirom za pečenje. Popečke rasporedite na lim i pecite 12 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju.

Za recept koji vam donosimo trebaju vam gauda i mladi luk koji će popečcima dati finu aromu. Tražite li još ideja za popečke od tikvica, pokušajte ovdje.

Sastojci za popečke od tikvica bez brašna:

  • 1 srednje velika tikvica
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1 umućeno jaje
  • 1/3 šalice brašna od zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice gaude
  • 1 jušna žlica tanko narezanog mladog luka
  • sol i papar po želji
  • maslinovo ili suncokretovo ulje za prženje

Priprema popečaka od tikvica bez brašna:

  1. Naribajte tikvicu i posolite je kako biste izvukli vodu iz nje. Ostavite da odstoji 10 – 20 minuta u cjedilu, a zatim rukom iscijedite višak vode. Naribanu tikvicu možete staviti i u čistu krpu te dodatno istisnuti vodu iz nje nad sudoperom.
  2. U zdjeli pomiješajte sve sastojke.
  3. Zagrijte ulje u tavi te na srednje velikoj vatri pržite popečke. U tavu stavite jednu jušnu žlicu smjese za jedan popečak.

Kada dodajete luk? Pet savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati Američki gulaš s mljevenim mesom Pfefferpotthast Gulaš od junetine s pireom od krumpira +0 Gulaš