Puslice od kokosa ili Kokosmakronen popularni su njemački desert. Možete ih jesti tijekom cijele godine, a posebno će biti ukusni u ljetno doba.

Kokosmakronen se rade od samo četiri sastojka: naribanog kokosa, bjelanjaka, bijelog šećera i ekstrakta vanilije.

Po želji u smjesu možete dodati i nekoliko kapi svježe iscijeđenog limunova soka kako biste joj podarili dašak svježine.

U trendu Prapratno - 1 Idemo na jug Tirkizni raj na Pelješcu: Jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj koja ima samo jednu manu Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve Tjedni jelovnik Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna Grčki složenac briam Savršeno ljetno jelo Recept za pečene tikvice s krumpirom koje su toliko su fine da ih možete jesti i bez mesa

Imate li pri ruci mikser, za pripremu ovih kolačića neće vam biti potrebno mnogo vremena – bit će gotovi za otprilike pola sata.

Kokosmakronen - sastojci:

  • 200 g naribanog kokosa
  • 200 g bijelog šećera
  • 4 bjelanjka
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Kokosmakronen priprema:

  1. Stavite bjelanjke u zdjelu i električnim mikserom pretvorite ih u čvrst snijeg. Miksajte ih otprilike pet minuta.
  2. Dodajte ekstrakt vanilije.
  3. Pomiješajte naribani kokos sa šećerom i postupno ručno umiješajte smjesu u bjelanjke.
  4. Stavite otprilike jednu veliku žlicu smjese za svaki keks i položite je na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok lagano ne porumene. Nemojte ih prepeći jer će imati neugodan okus.
  6. Izvadite kekse iz pećnice i pustite da se ohlade do kraja prije nego što ih poslužite. Dobar tek!

10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica Grčki keksi melomakaroni Slatki poljski keksi kolazcki Danski keksi od maslaca +2 Kuglice od marcipana i kakao praha marzipankartoffeln