Punjena jaja popularno je predjelo koje potječe još iz starog Rima. Kokošja jaja kuhala bi se, a potom miješala s različitim umacima i začinima te posluživala tijekom velikih gozbi.
Punjena jaja popularan su izbor i u današnje vrijeme – tvrdo kuhana jaja se prepolove, žumanjak se pomiješa s majonezom i začinima, a ovom smjesom se ponovo napune polovice bjelanjaka.
Da biste uživali u kremastim punjenim jajima ne treba vam niti gram majoneze.
Umjesto nje iskoristiti možete zreli avokado koji smjesi daje svilenu teksturu. Imajte na umu da će vam recept uspjeti samo ako imate na raspolaganju zreli i mekani avokado.
Sastojci:
- 6 velikih jaja
- 1 avokado
- 2 žlice svježe iscijeđenog soka limete
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
- prženi komadići slanine po želji
Priprema:
- Skuhajte tvrdo kuhana jaja. Za to će vam biti potrebno kuhati ih u vrućoj vodi oko 10 do 12 minuta.
- Prebacite ih u posudu s ledom i pustite da se ohlade prije nego što ih ogulite.
- Prerežite jaja na pola.
- Žumanjak odvojite od kuhanog bjelanjka.
- Žumanjke pomiješajte s avokadom. Začinite sa solju, paprom, češnjakom u prahu i sokom limete. U kremastu smjesu po želji možete dodati i malo sjeckanog vlasca.
- Dobivenom smjesom napunite polovice kuhanih jaja.
- Po vrhu jaja možete dodati pržene komadiće špeka. Dobar tek!
Taman zreo! Jednostavni načini uz koje ćete uvijek prepoznati dobar avokado +0