Punjena jaja popularno je predjelo koje potječe još iz starog Rima. Kokošja jaja kuhala bi se, a potom miješala s različitim umacima i začinima te posluživala tijekom velikih gozbi.

Punjena jaja popularan su izbor i u današnje vrijeme – tvrdo kuhana jaja se prepolove, žumanjak se pomiješa s majonezom i začinima, a ovom smjesom se ponovo napune polovice bjelanjaka.

Da biste uživali u kremastim punjenim jajima ne treba vam niti gram majoneze.

U trendu Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Umjesto nje iskoristiti možete zreli avokado koji smjesi daje svilenu teksturu. Imajte na umu da će vam recept uspjeti samo ako imate na raspolaganju zreli i mekani avokado.

Sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 1 avokado
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka limete
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • prženi komadići slanine po želji

Priprema:

  • Skuhajte tvrdo kuhana jaja. Za to će vam biti potrebno kuhati ih u vrućoj vodi oko 10 do 12 minuta.
  • Prebacite ih u posudu s ledom i pustite da se ohlade prije nego što ih ogulite.
  • Prerežite jaja na pola.
  • Žumanjak odvojite od kuhanog bjelanjka.
  • Žumanjke pomiješajte s avokadom. Začinite sa solju, paprom, češnjakom u prahu i sokom limete. U kremastu smjesu po želji možete dodati i malo sjeckanog vlasca.
  • Dobivenom smjesom napunite polovice kuhanih jaja.
  • Po vrhu jaja možete dodati pržene komadiće špeka. Dobar tek!

Taman zreo! Jednostavni načini uz koje ćete uvijek prepoznati dobar avokado Salata s kozicama i avokadom Punjena jaja s avokadom Tjestenina s tunom i avokadom - ilustracija +0