• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Recepti

Profiteroli s kesten-pireom: Jednostavan jesenski desert s wow-efektom

Fini nadjev s kesten-pireom kremasto je iznenađenje koje sjajno nadopunjuje preljev od čokolade.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 20.10.2024 07:35 komentari
viber Created with Sketch.
Profiteroli s kesten-pireom i preljevom od čokolade
Profiteroli s kesten-pireom i preljevom od čokolade (Foto:Shutterstock)

Profiteroli s kesten-pireom prava su sezonska poslastica koju s malo truda možete i sami napraviti, a wow-efekt je zajamčen. Iako morate napraviti i tijesto i kremu i preljev, za sve to trebat će vam tek sat vremena. 

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Tijesto se praktički radi samo od sebe, vi morate samo dodati sastojke određenim redom i malo miješati. Fini nadjev s kesten-pireom kremasto je iznenađenje koje sjajno nadopunjuje preljev od čokolade. 

Sastojci za profiterole s kesten-pireom:

Za tijesto

  • 100 g glatkog brašna
  • 85 g maslaca
  • 3 jaja, sobne temperature
  • 225 ml vode

Za nadjev

  • 200 g kesten-pirea
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 25 g šećera u prahu
  • 2 žlice likera od kestena

Za preljev od čokolade

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 25 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade, nasjeckane na sitno

Priprema profiterola s kesten-pireom:

  1. Prvo napravite nadjev. Stražnjom stranom žlice protisnite kesten-pire kroz cjedilo. U istu zdjelu ulijte vrhnje, dodajte vaniliju i prosijte šećer u prahu. Dodajte liker pa tucite električnim mikserom nekoliko minuta dok se ne počnu ostajati šiljasti vrhovi kada dotaknete smjesu lopaticom.
  2. U zdjelu prosijte brašno i dodajte prstohvat soli. U loncu na laganoj vatri zagrijte maslac i 225 ml vode Kad se maslac otopi, pustite da smjesa zakuha pa umiješajte začinjeno brašno i miješajte drvenom kuhačom dok se sve ne sjedini u glatko tijesto koje se samo odvaja od lonca. Prebacite i raširite tijesto da se brže ohladi.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva niska lima za pečenje papirom.
  4. Kad se tijesto malo ohladi, izmrvite ga u zdjelu i dodajte jedno po jedno jaje tako da sljedeće umiješate tek kad se prethodno sasvim stopilo sa smjesom. Miješajte električnim mikserom ili pjenjačom. Dobit ćete ljepljivo tijesto konzistencije pire-krumpira.
  5. Prebacite tijesto u slastičarsku vreću ili vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete odrezati vrh (širina otvora cca 1 cm) i istisnite kuglice na pripremljeni lim. Trebali biste ih dobiti dvadesetak. Ostavite dovoljno prostora između kuglica da se ne zalijepe jedna za drugu.
  6. Pecite 30-35 minuta, a nakon 20 minuta okrenite limove tako da im stražnja strana sada bude naprijed. Izvadite profiterole iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
  7. Napravite preljev. U loncu zagrijte vrhnje na laganoj vatri, dodajte maslac i čokoladu, promiješajte nekoliko puta i pustite da se otope, oko 10 minuta. Miješajte smjesu dok ne postane sjajna, a zatim je maknite s vatre i ostavite sa strane.
  8. Svaki profiterol prerežite na pola, pa donju polovicu napunite nadjevom s kesten-pireom. Poklopite gornjom polovicom tijesta. Poslažite profiterole na pladanj za posluživanje i prelijte ih toplim preljevom od čokolade.

Gospođa Viljamovka: Novi hit slastičarnice Orijent za ljubitelje kruški i kestena Medvedgradska slastičarnice Orijent Martinova torta slastičarnice Orijent Maron slastičarnice Orijent +5 Legenda o jeseni slastičarnice Orijent

 

  • #Recepti
  • #slastice
  • #profiteroli
  • #kesten pire
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Omlet u mikrovalnoj pećnici recept
Otkrio chef
Trik za pripremu ekstrakremastog omleta od samo tri sastojka u 60 sekundi
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Pad Kee Mao
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
POKROVITELJ DINERS
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Austrijanci u velikim problemima, nedostaju im radnici tijekom zimske sezone
Alarmantno
Zemlja s mnogo hrvatskih radnika u problemima: Kritično nedostaje radne snage, a nude minimalnu plaću od 2200 eura
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
Cure prvi detalji
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
show
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Ryanair se našalio na račun Modrićeva leta njihovom linijom
pohvalili se!
Let koji je postao hit! Ryanair se oglasio zbog Modrićeva putovanja, reakcije su urnebesne
zdravlje
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Jeste li “dog person” ili “cat person”?
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
sport
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
tragedija
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
mogući debitant
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Bravo!
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
MasterChef: 13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
NAPUŠTA NATJECANJE
13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
Skrivena sudbina: Sada jedino može odgovarati pred zakonom
SKRIVENA SUDBINA
Sada jedino može odgovarati pred zakonom
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Topli modeli gležnjača i niskih čizmi iz trgovina
Modeli za svaki dan
15 toplih gležnjača i niskih čizama s kojima ćete biti spremni i za minuse
Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
Magnet za žene
Uvjerljiva pobjeda: Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Tulsi - 5
Lijek iz vrta

Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi

Čaj od tulsija upotrebljavao se u Indiji i ajurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini, prije više tisuća godina kao lijek za smirenje uma i liječenje raznih tjelesnih boljki. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close