Jesenskom ponudom zagrebačke slastičarnice Orijent dominiraju tople note čokolade, kave, meda i karamele. Kesten, kao neizostavna namirnica jeseni ponovno dolazi u središte pozornosti, a u Orijentu ove se godine može naći čak osam poslastica s njom.

Kesten pire koji se tradicionalno poslužuje uz slatko tučeno vrhnje samo je početak njihove slatke priče. I ove godine uživati možete u kesten roladi, Maronu, Medvedgradskoj, Martinovoj, Crnoj kraljici i Legendi o jeseni.

Novitet u ponudi je Mrs. Williams ili u slobodnom prijevodu gospođa Viljamovka koja se temelji na kruškama ove sorte. Prhka košarica napunjena je sočnim komadima kruške viljamovke okupanim u domaćem čaju od bazge te prekrivena raskošnom kupolom od nježnog kestenovog moussea.

The Pistachio slastičarnice Orijent The Pistachio slastičarnice Orijent (Foto: Slastičarnica Orijent / Bojan Zibar)

Slastičarnica Orijent predstavila je ove jeseni i desert The Pistachio koji spaja bogatstvo pistacija sa svježinom malina. Plitka košarica ovoga kolača napunjana frangipaneom od badema, premazana domaćim džemom od malina te sadrži kupolu kremaste pistacije obloženu u hrskavu glazuru od bijele čokolade.

Svaka slastica pažljivo je osmišljena kako bi pružila cjelovito gurmansko iskustvo, a u Orijentu se trude napraviti savršenu ravnotežu između svježine i slatkoće.

Jesu li u tome uspjeli provjerite u njihovim slastičarnicama u Maksimirskoj 34 i Freudovoj 1 u Zagrebu.

"Sladoled koji moraš probati": Dugo iščekivana Crna Ovca iz Srbije konačno stigla u Zagreb Crna Ovca - 8 Crna Ovca - 7 Crna Ovca - 6 +4 Crna Ovca - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju