• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Predrasude nestaju nakon kušanja: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom i neočekivanim preljevom

Janjetina s krumpirima i inćuni možda se na prvu čine kao neobičan spoj dalmatinskih specijaliteta koje volimo, ali mladi kuhar i naš čitatelj kaže kako sve predrasude nestaju odmah nakon kušanja.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.12.2022 08:43 komentari
viber Created with Sketch.
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12 (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 14 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 13 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 10

U trendu Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Bardonecchia, Italija - 3 Povoljnije od Bugarske 685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu

Recept za janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom s preljevom od senfa, inćuna i limete u emisiju ''Kuhamo s Podravkom'' donio je čitatelj Alen Džinić, koji se prijavio na naš natječaj kako bi uz poznatog Podravkinog chefa Mišela Tokića pripremio jelo sa svojim omiljenim Podravkinim proizvodima.

Profesionalni kuhar, 21-godišnji Alen Džinić, svoju ljubav prema kuhanju otkrio je vrlo rano, a već s 15 godina počeo je kuhati jela kao pravi profesionalac.

''Imam bujnu maštu za crtanje i shvatio sam da mogu kuhinju i umjetnost spojiti u jedno i u tome sam se našao. Danas sam stvarno kreativan u uređivanju tanjura i to me čini sretnim, tu mogu iskazati sebe i biti dobar'' , rekao je Alen.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U pripremi jela spojio je ribu, limetu i senf, što je ljudima čudno, kaže Alen, ali predrasude nestaju odmah nakon kušanja jela. Taj preljev ističe kao posljednji korak u pripremi jela koji ga čini zaista posebnim.

Kad se prisjeti svojih kulinarskih početaka, mladi kuhar Alen priznaje kako nije sve išlo tako glatko: ''Cijeli biskvit za tortu je izgorio. Tijekom pripreme otišao sam u sobu i samo osjetio miris. U cijeloj priči dobro je to što je pećnica ostala čitava, dobro da kuću nisam zapalio.''

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim senfa, koji često koristi u kuhanju, otkrio je i koji mu je Podravkin proizvod zapravo favorit:
''Prilikom pripreme jela najčešće koristim Vegeta Maestro češnjak u granulama. Njega koristim svugdje, u mesu, marinadama, čak i u pripremi pašte.''

''Steak pržimo na već vrućem ulju, sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Važno je da ne okrećemo meso stalno. U pripremi ovog jela ljudi najčešće griješe kad pritišću meso uz tavicu, to ne bi trebalo raditi jer onda iz njega iscijedimo sve sokove pa može biti žilavo'', savjetovao je Alen kako pripremiti janjeće odreske, a mi vam preporučujemo da što prije isprobate ovaj kreativni i neočekivani recept.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - JANJEĆI ODREZAK S KARAMELIZIRANIM MLADIM KRUMPIROM

Sastojci (za 2 osobe): 

  • 2 janjeća steaka (2x350 g)
  • Vegeta Maestro crni papar
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • grančica ružmarina

Za preljev:

  • 10 g slanih inćuna
  • 1 žličica Podravka Senfa estragon
  • 1 limeta
  • nekoliko žlica maslinova ulja

Za prilog:

  • 500 g mladog krumpira
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica Vegeta Maestro Dimljene paprike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • 35 g pistacija

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema: 

  1. Mladi krumpir s korom operite pod hladnom vodom, a zatim ga narežite na kockice veličine palca. Narezani krumpir skuhajte u hladnoj i posoljenoj vodi.
  2. Dok se krumpir kuha, pripremite meso. Predivan komad mesa, janjeći steak posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja te pustite kratko da odstoji dok pripremite preljev. Za preljev u mužar stavite inćune, senf, sok od limete, malo naribane korice limete i maslinovo ulje, pa sve zajedno dobro sjedinite i ostavite sa strane nekoliko minuta da se sve zajedno dobro poveže.
  3. Maslinovo ulje ulijte u zagrijanu tavu. Na vruće ulje stavite steak i pržite sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Nakon okretanja mesa dodajte maslac, grančicu ružmarina i češnjak. Tijekom pečenja, meso prelijevajte masnoćom i sokovima koji su u tavi kako bi meso bilo još ukusnije i sočnije.
  4. Kad je meso gotovo izvadite ga i stavite na tanjur da se opusti i omekša. Za to vrijeme završite prilog.
  5. U tavu stavite maslac, otopite ga, dodajte ocijeđeni krumpir i glazirajte. Dodajte dimljenu crvenu papriku, majčinu dušicu i morsku sol po potrebi te na kraju pistacije koji ste unaprijed usitnili u blenderu. Krumpir promiješajte da se dobro sljubi sa začinima.
  6. Na središnji dio tanjura stavite krumpir, na njega sočan komad mesa janjetine izrezan na tagliatu pa sve to prelijte s dvije žlice preljeva koji će mesu i krumpiru dati još bogatiji i intenzivniji okus.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #janjetina
  • #janjeći odrezak
  • #janjeći steak
  • #krumpir
  • #Alen Džinić
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Oglas
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Što je božićni punč?
Imamo recept!
Dobar božićni punč ne može se napraviti bez ovih 5 sastojaka
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Za male kufere
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Hot Frog
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Napad u školi u Rusiji: Jednog dječaka ubio, drugog držao kao taoca, snimao krvavi pir
Panika u Rusiji
VIDEO Tinejdžer krenuo u krvavi pohod po školi: Ubio dijete, drugo uzeo za taoca, a sve je snimao
Akcija Uskoka: Uhićenja zbog krađe automobila
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE
Nova akcija USKOK-a! U tijeku uhićenja, poznato i zbog čega
VIDEO Dramatične snimke: Vjetar srušio kip visok 35 metara
olujno nevrijeme
VIDEO Dramatične scene: Vjetar srušio kip visok 35 metara
show
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Preminuo Martin Grelis
tužna vijest
Svijet glume zavijen u crno: Preminuo glumac iz nezaboravne scene u kultnom filmu
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
zabava
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Zanimljivo
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
Jeste li znali?
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
tech
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Srušene pretpostavke?
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Vrlo uzbudljivo otkriće
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Bilo bi lijepo
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
PRAVA HR KOLONIJA
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
tv
MasterChef: Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
PLATINASTA KARTICA
Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
MasterChef: Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
NEUGODNO
Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
putovanja
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
novac
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
sve
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 1
Raggmunk

Švedske palačinke od krumpira: Fini zalogaji koji najbolje pašu uz slaninu

Za švedske palačinke ne trebate se preseliti u kuhinju, ali uračunajte nešto vremena koje će vam otići na ribanje krumpira, kao i samo pečenje... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 1 Hrana i piće
    Raggmunk

    Švedske palačinke od krumpira: Fini zalogaji koji najbolje pašu uz slaninu

  • Zapečeni krumpir s jajima Hrana i piće
    Brzo i jednostavno

    Zapečeni krumpir koji je glavna zvijezda ručka: Recept za prilog koji vraća u djetinjstvo

  • Pire od krumpira Hrana i piće
    Savršenstvo bez mane

    Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close