• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Predrasude nestaju nakon kušanja: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom i neočekivanim preljevom

Janjetina s krumpirima i inćuni možda se na prvu čine kao neobičan spoj dalmatinskih specijaliteta koje volimo, ali mladi kuhar i naš čitatelj kaže kako sve predrasude nestaju odmah nakon kušanja.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.12.2022 08:43 komentari
viber Created with Sketch.
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12 (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 14 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 13 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 10

U trendu Drvo ilustracija Pitanje za kviz Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem? Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu Lecce - 4 Bombon Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi

Recept za janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom s preljevom od senfa, inćuna i limete u emisiju ''Kuhamo s Podravkom'' donio je čitatelj Alen Džinić, koji se prijavio na naš natječaj kako bi uz poznatog Podravkinog chefa Mišela Tokića pripremio jelo sa svojim omiljenim Podravkinim proizvodima.

Profesionalni kuhar, 21-godišnji Alen Džinić, svoju ljubav prema kuhanju otkrio je vrlo rano, a već s 15 godina počeo je kuhati jela kao pravi profesionalac.

''Imam bujnu maštu za crtanje i shvatio sam da mogu kuhinju i umjetnost spojiti u jedno i u tome sam se našao. Danas sam stvarno kreativan u uređivanju tanjura i to me čini sretnim, tu mogu iskazati sebe i biti dobar'' , rekao je Alen.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U pripremi jela spojio je ribu, limetu i senf, što je ljudima čudno, kaže Alen, ali predrasude nestaju odmah nakon kušanja jela. Taj preljev ističe kao posljednji korak u pripremi jela koji ga čini zaista posebnim.

Kad se prisjeti svojih kulinarskih početaka, mladi kuhar Alen priznaje kako nije sve išlo tako glatko: ''Cijeli biskvit za tortu je izgorio. Tijekom pripreme otišao sam u sobu i samo osjetio miris. U cijeloj priči dobro je to što je pećnica ostala čitava, dobro da kuću nisam zapalio.''

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim senfa, koji često koristi u kuhanju, otkrio je i koji mu je Podravkin proizvod zapravo favorit:
''Prilikom pripreme jela najčešće koristim Vegeta Maestro češnjak u granulama. Njega koristim svugdje, u mesu, marinadama, čak i u pripremi pašte.''

''Steak pržimo na već vrućem ulju, sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Važno je da ne okrećemo meso stalno. U pripremi ovog jela ljudi najčešće griješe kad pritišću meso uz tavicu, to ne bi trebalo raditi jer onda iz njega iscijedimo sve sokove pa može biti žilavo'', savjetovao je Alen kako pripremiti janjeće odreske, a mi vam preporučujemo da što prije isprobate ovaj kreativni i neočekivani recept.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - JANJEĆI ODREZAK S KARAMELIZIRANIM MLADIM KRUMPIROM

Sastojci (za 2 osobe): 

  • 2 janjeća steaka (2x350 g)
  • Vegeta Maestro crni papar
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • grančica ružmarina

Za preljev:

  • 10 g slanih inćuna
  • 1 žličica Podravka Senfa estragon
  • 1 limeta
  • nekoliko žlica maslinova ulja

Za prilog:

  • 500 g mladog krumpira
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica Vegeta Maestro Dimljene paprike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • 35 g pistacija

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema: 

  1. Mladi krumpir s korom operite pod hladnom vodom, a zatim ga narežite na kockice veličine palca. Narezani krumpir skuhajte u hladnoj i posoljenoj vodi.
  2. Dok se krumpir kuha, pripremite meso. Predivan komad mesa, janjeći steak posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja te pustite kratko da odstoji dok pripremite preljev. Za preljev u mužar stavite inćune, senf, sok od limete, malo naribane korice limete i maslinovo ulje, pa sve zajedno dobro sjedinite i ostavite sa strane nekoliko minuta da se sve zajedno dobro poveže.
  3. Maslinovo ulje ulijte u zagrijanu tavu. Na vruće ulje stavite steak i pržite sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Nakon okretanja mesa dodajte maslac, grančicu ružmarina i češnjak. Tijekom pečenja, meso prelijevajte masnoćom i sokovima koji su u tavi kako bi meso bilo još ukusnije i sočnije.
  4. Kad je meso gotovo izvadite ga i stavite na tanjur da se opusti i omekša. Za to vrijeme završite prilog.
  5. U tavu stavite maslac, otopite ga, dodajte ocijeđeni krumpir i glazirajte. Dodajte dimljenu crvenu papriku, majčinu dušicu i morsku sol po potrebi te na kraju pistacije koji ste unaprijed usitnili u blenderu. Krumpir promiješajte da se dobro sljubi sa začinima.
  6. Na središnji dio tanjura stavite krumpir, na njega sočan komad mesa janjetine izrezan na tagliatu pa sve to prelijte s dvije žlice preljeva koji će mesu i krumpiru dati još bogatiji i intenzivniji okus.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #janjetina
  • #janjeći odrezak
  • #janjeći steak
  • #krumpir
  • #Alen Džinić
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Otok Spirit
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Na osami: Ribarska kućica u blizini Murtera za one koji na odmoru žele mir i tišinu
Na osami
20-ak metara od mora: Ribarska kućica u blizini Murtera za one koji žele mir i tišinu
Blagdan Svih svetih bez plastike: Eko-ideje koje su nježne prema okolišu i ne stvaraju nepotrebni otpad
#Neokolišaj
Blagdan Svih svetih bez plastike: Eko-ideje koje su nježne prema okolišu i ne stvaraju nepotrebni otpad
Dođi, bez okolišanja: Punkuferova eko-izložba na kojoj vas čekaju slasni zalogaji, kokteli i pokloni
Vidimo se!
Dođi, bez okolišanja: Punkuferova eko-izložba na kojoj vas čekaju slasni zalogaji, kokteli i pokloni
Nepalska jela koja treba probati
Za svaki dan i svečanosti
7 nepalskih jela koje treba probati barem jednom u životu
Jeste li čuli za Šarena jezera? Nestvarna ljepota zaboravljene "kninske rivijere"
Na rubu Kosovog polja
Jeste li čuli za Šarena jezera? Nestvarna ljepota zaboravljene "kninske rivijere"
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
U obliku je tajna
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
City break za pamćenje: Spoj kulture, šopinga i uživanja u Beču
Pokrovitelj Diners
City break za pamćenje: Spoj kulture, šopinga i uživanja u Beču

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Porezna uprava objavila listu najvećih dužnika
Lista srama
Porezna objavila listu najvećih dužnika u Hrvatskoj, pogledajte tko je sve na njoj: Iznosi su vrtoglavi
BiH: 200 policajaca u akciji protiv kriminalaca iz Afganistana
Akcija Istok-Swat
Drama kod hrvatske granice: 200 policajaca u akciji protiv bande Afganistanaca
Povlači se tlačenica
OPOZIV PROIZVODA
Povlači se popularni suhomesnati proizvod: Sadrži opasnu baketriju
show
Anica Kovač s kćerima na izboru za Miss Hrvatske
njezine nasljednice
Kako izgledaju kćeri Anice Kovač? Svojom ljepotom ukrale su sav fokus sa slavne mame
Udala se Ema Jusić, unuka Đele Jusića
otkrila detalje svadbe
Udala se unuka pokojne hrvatske glazbene legende, suprug joj je američki časnik
Katarina Baban otkrila da ''U dobru i zlu'' završava sa snimanjem
kraj jedne ere!
Zvijezda naše serije rastužila fanove posljednjom objavom: ''Zadnji dan...''
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Zaboravite na suhe šljive i laksative – ove 2 namirnice bolje rješavaju zatvor!
Prve znanstveno utemeljene smjernice
Zaboravite na suhe šljive i laksative – ove 2 namirnice bolje rješavaju zatvor!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Obavijest u zgradi nasmijali društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Urnebesno
Obavijest u zgradi nasmijala društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Zastrašujuća stvarnost oceana noću je nešto iz noćne more! Ovaj video pobudio je najdublje strahove
Mrkli mrak
Zastrašujuća stvarnost oceana noću je nešto iz noćne more! Ovaj video pobudio je najdublje strahove
tech
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Eksperiment kanadskih znanstvenika
Zaboravite križaljke: Ova mobilna aplikacija doslovce pomlađuje mozak za 10 godina
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
sport
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a
SPEKTAKL U NEDJELJU
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a te udarcu koji je obišao svijet: ''Kazna mora biti oštra!''
Šokantan rasplet u Madridu: Vinicius odlazi, rekao je svima u koji klub jedino želi?
nakon el clasica
Šokantan rasplet u Madridu: Vinicius odlazi, rekao je svima u koji klub jedino želi?
Oceane Dodin progovorila o estetskoj operaciji grudi
Progovorila o operaciji
FOTO "Znala sam da će pričati o mojim grudima": Poznata tenisačica ne može podnijeti jedno pitanje
tv
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U dobru i zlu: Sam si je kriv – trebao je na vrijeme biti iskren
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sam si je kriv – trebao je na vrijeme biti iskren
MasterChef: Borba za mjesto u MasterChefu se nastavlja! Čija će replika podbaciti?
ŠTO MISLITE?
Borba za mjesto u MasterChefu se nastavlja! Čija će replika podbaciti?
putovanja
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
novac
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Ima vremena
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Sanja Musić Milanović u audijenciji kod pape Lava XIV.
Besprijekorno izdanje
Sanja Musić Milanović: Maksi suknja i strukirani sako za audijenciju kod pape Lava XIV.
Kolač mjeseca: Brzi kolač od pudinga i keksa
Kolač s pudingom i keksom
Provjerile smo koji ste kolač najviše pretraživale u listopadu, evo recept
sve
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Sanja Musić Milanović u audijenciji kod pape Lava XIV.
Besprijekorno izdanje
Sanja Musić Milanović: Maksi suknja i strukirani sako za audijenciju kod pape Lava XIV.
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a
SPEKTAKL U NEDJELJU
Ante Delija o izjavi o njemu koja je naljutila gazdu UFC-a te udarcu koji je obišao svijet: ''Kazna mora biti oštra!''
Pipi e patati
pipi e patati

Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom

Samo nekoliko sastojaka dijeli vas od mirisnog talijanskog priloga koji savršeno paše uz krmenadle, pohano meso ili piletinu... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Ponos Australije

    Hipnoza okusima: Recept za pečenu janjetinu s krumpirom koja mirisima iz pećnice zove za stol

  • Pečeni hrskavi krumpiri Hrana i piće
    Slijedite upute

    Savršeno hrskavi i božanstveno ukusni: Recept za najbolje pečene krumpire

  • Pipi e patati Hrana i piće
    pipi e patati

    Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close