• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Predrasude nestaju nakon kušanja: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom i neočekivanim preljevom

Janjetina s krumpirima i inćuni možda se na prvu čine kao neobičan spoj dalmatinskih specijaliteta koje volimo, ali mladi kuhar i naš čitatelj kaže kako sve predrasude nestaju odmah nakon kušanja.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.12.2022 08:43 komentari
viber Created with Sketch.
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12
Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 12 (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 14 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 13 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 10

U trendu Kensington - 2 Traumatično iskustvo Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija" Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

Recept za janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom s preljevom od senfa, inćuna i limete u emisiju ''Kuhamo s Podravkom'' donio je čitatelj Alen Džinić, koji se prijavio na naš natječaj kako bi uz poznatog Podravkinog chefa Mišela Tokića pripremio jelo sa svojim omiljenim Podravkinim proizvodima.

Profesionalni kuhar, 21-godišnji Alen Džinić, svoju ljubav prema kuhanju otkrio je vrlo rano, a već s 15 godina počeo je kuhati jela kao pravi profesionalac.

''Imam bujnu maštu za crtanje i shvatio sam da mogu kuhinju i umjetnost spojiti u jedno i u tome sam se našao. Danas sam stvarno kreativan u uređivanju tanjura i to me čini sretnim, tu mogu iskazati sebe i biti dobar'' , rekao je Alen.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U pripremi jela spojio je ribu, limetu i senf, što je ljudima čudno, kaže Alen, ali predrasude nestaju odmah nakon kušanja jela. Taj preljev ističe kao posljednji korak u pripremi jela koji ga čini zaista posebnim.

Kad se prisjeti svojih kulinarskih početaka, mladi kuhar Alen priznaje kako nije sve išlo tako glatko: ''Cijeli biskvit za tortu je izgorio. Tijekom pripreme otišao sam u sobu i samo osjetio miris. U cijeloj priči dobro je to što je pećnica ostala čitava, dobro da kuću nisam zapalio.''

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim senfa, koji često koristi u kuhanju, otkrio je i koji mu je Podravkin proizvod zapravo favorit:
''Prilikom pripreme jela najčešće koristim Vegeta Maestro češnjak u granulama. Njega koristim svugdje, u mesu, marinadama, čak i u pripremi pašte.''

''Steak pržimo na već vrućem ulju, sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Važno je da ne okrećemo meso stalno. U pripremi ovog jela ljudi najčešće griješe kad pritišću meso uz tavicu, to ne bi trebalo raditi jer onda iz njega iscijedimo sve sokove pa može biti žilavo'', savjetovao je Alen kako pripremiti janjeće odreske, a mi vam preporučujemo da što prije isprobate ovaj kreativni i neočekivani recept.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - JANJEĆI ODREZAK S KARAMELIZIRANIM MLADIM KRUMPIROM

Sastojci (za 2 osobe): 

  • 2 janjeća steaka (2x350 g)
  • Vegeta Maestro crni papar
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • grančica ružmarina

Za preljev:

  • 10 g slanih inćuna
  • 1 žličica Podravka Senfa estragon
  • 1 limeta
  • nekoliko žlica maslinova ulja

Za prilog:

  • 500 g mladog krumpira
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica Vegeta Maestro Dimljene paprike
  • ¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
  • 35 g pistacija

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema: 

  1. Mladi krumpir s korom operite pod hladnom vodom, a zatim ga narežite na kockice veličine palca. Narezani krumpir skuhajte u hladnoj i posoljenoj vodi.
  2. Dok se krumpir kuha, pripremite meso. Predivan komad mesa, janjeći steak posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja te pustite kratko da odstoji dok pripremite preljev. Za preljev u mužar stavite inćune, senf, sok od limete, malo naribane korice limete i maslinovo ulje, pa sve zajedno dobro sjedinite i ostavite sa strane nekoliko minuta da se sve zajedno dobro poveže.
  3. Maslinovo ulje ulijte u zagrijanu tavu. Na vruće ulje stavite steak i pržite sedam minuta s jedne strane i četiri minute s druge. Nakon okretanja mesa dodajte maslac, grančicu ružmarina i češnjak. Tijekom pečenja, meso prelijevajte masnoćom i sokovima koji su u tavi kako bi meso bilo još ukusnije i sočnije.
  4. Kad je meso gotovo izvadite ga i stavite na tanjur da se opusti i omekša. Za to vrijeme završite prilog.
  5. U tavu stavite maslac, otopite ga, dodajte ocijeđeni krumpir i glazirajte. Dodajte dimljenu crvenu papriku, majčinu dušicu i morsku sol po potrebi te na kraju pistacije koji ste unaprijed usitnili u blenderu. Krumpir promiješajte da se dobro sljubi sa začinima.
  6. Na središnji dio tanjura stavite krumpir, na njega sočan komad mesa janjetine izrezan na tagliatu pa sve to prelijte s dvije žlice preljeva koji će mesu i krumpiru dati još bogatiji i intenzivniji okus.

Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 Alen Džinić: Janjeći odrezak s karameliziranim mladim krumpirom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #janjetina
  • #janjeći odrezak
  • #janjeći steak
  • #krumpir
  • #Alen Džinić
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Gastro odmor u gradu – 3 najbolje destinacije za gurmane
Oglas
Gastro odmor u gradu – 3 najbolje destinacije za gurmane
Italija koja to nije: Sardinija očima Lare Černicki i Staše Forenbahera
Otok od tristo čuda
Italija koja to nije: Sardinija očima Lare Černicki i Staše Forenbahera
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
U Zagrebu
Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu: Čarolija blagdana koja se ne propušta
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Zdravo i fino
Svaki dan nešto na brzinu: Nova kuharica Matejke Buče donosi neodoljiva jela koja se pripremaju u 45 minuta ili manje
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom iz Srbije
PROMETNA NESREĆA
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom: Prije smrti zvala je dva broja
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
Srbija: Tragičan kraj potrage za nestalom Anom
KRAJ POTRAGE
Pronađena nestala Ana: Tijela su tri dana bila u automobilu
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić?
izbjegava javnost
Kako danas izgleda Aleksandra Grdić? Osvanula je njezina najnovija fotka s jednog eventa!
Sreća u domu Mile i Ivane Kekin
''odmah sam znala!''
Sreća u domu Kekinovih! Predivnim videom naša političarka otkrila vijest
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
Kakav potez...
Kad su vidjeli što je gorila napravila, nisu znali bi li se razbježali ili prasnuli u smijeh
tech
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
Nove glasine
Ako razmišljate o kupovini novog telefona sljedeće godine, ovo su odlične vijesti
sport
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Filip Ivić potpisao za Meškov Brest, a onda objavu posvetio Nikoli Pokrivaču
To je potreslo Hrvatsku
FOTO Hrvat potpisao za novi klub, ali prijatelja ne zaboravlja: Danas bi proslavio 40. rođendan
Nogometaš kojeg je Arsenal platio 80 milijuna eura ženi poznatu porno-glumicu?
igrao kod bjelice
Nogometaš kojeg je Arsenal platio 80 milijuna eura ženi poznatu porno-glumicu?
tv
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pozvao ju je na prijateljsku večeru – jedini je problem tko će platiti
Skrivena sudbina: Provjerava situaciju, a nije ni svjesna da je grozota već počinjena
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Provjerava situaciju, a nije ni svjesna da je grozota već počinjena
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
putovanja
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Jedan od najljepših vrtova na svijetu: Remek-djelo koje otkriva priču o vječnoj ljubavi
Vrt Majorelle
Jedan od najljepših vrtova na svijetu: Remek-djelo koje otkriva priču o vječnoj ljubavi
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Gabriela kolač blogerice Petre Sabljić
Najdraži kolač ikad
Svi traže recept za kolač s finom kremom i prhkim korama, mi ga dijelimo s vama
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Severina u ekstravagantnoj haljini s perjem brenda Taller Marmo
U hit smeđoj boji
Severina: Haljina s perjem otkriva gola ramena, ali čekajte da vidite donji dio - pravi spektakl!
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Pire od krumpira
Savršenstvo bez mane

Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa

Da biste dobili kremast pire lagane teksture nemojte ga pretjerano miješati – tek toliko da se sastojci povežu. U suprotnom postat će gumast i dobiti teksturu ljepila. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Ponos Australije

    Hipnoza okusima: Recept za pečenu janjetinu s krumpirom koja mirisima iz pećnice zove za stol

  • Zapečeni krumpir s jajima Hrana i piće
    Brzo i jednostavno

    Zapečeni krumpir koji je glavna zvijezda ručka: Recept za prilog koji vraća u djetinjstvo

  • Pire od krumpira Hrana i piće
    Savršenstvo bez mane

    Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close