Što bi svjetska kuhinja bila bez pohanog mesa? Veliko ništa! Nijemci i Austrijanci paniraju teletinu i svinjetinu s jajima, brašnom i krušnim mrvicama, a potom ga prže u dubokom ulju. Japanci obožavaju hrskavu piletinu katsu, a Talijani peku meso alla milanese.

Mi vam donosimo recept za pohane svinjske kotlete koje kombiniraju kuharske tehnike različitih zemalja.

Svinjski kotleti se umaču u jaja, a potom u krušne panko mrvice koje ste začinili svježe naribanim parmezanom i sitno sjeckanom kaduljom. Potom se peku u ugrijanom ulju.

Kako omekšati kotlete?

Odabrati možete svinjske kotlete bez kosti ili s njima. Treba imati na umu da će okus mesa biti finiji ako upotrijebite kotlete s kostima – no pripazite da termički odgovarajuće obradite namirnicu prije serviranja.

Odgovarajuća termička obrada ovisi o debljini kotleta – ako upotrijebite one debljine do oko 1,5 centimetara ne morate ih istući batom prije pečenja. Ako imate deblje kotlete, bilo bi poželjno to učiniti kako biste ih omekšali.

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • 120 g panko krušnih mrvica
  • 30 g svježe naribanog parmezana
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica nasjeckane kadulje
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pečenje

Priprema:

  1. Razbijte jaja i izmućkajte ih.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice, nasjeckanu kadulju i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji.
  3. Papirnatim ručnikom uklonite višak vlažnosti sa svinjskih kotleta koji ste prethodno izvadili iz hladnjaka i pustili da dosegnu sobnu temperaturu.
  4. Posolite i popaprite kotlete po želji s obje strane.
  5. Umočite svinjske kotlete prvo u jaja, a potom u smjesu na bazi krušnih mrvica.
  6. Tako pripremljene kotlete ispecite na zagrijanom ulju, otprilike po pet minuta sa svake strane.
  7. Meso poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

5 grešaka zbog kojih nam pohano meso ispada loše Pohano meso - 3 Pohano meso - 2 Pohano meso - 4 +0 Pohano meso - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju