Što bi svjetska kuhinja bila bez pohanog mesa? Veliko ništa! Nijemci i Austrijanci paniraju teletinu i svinjetinu s jajima, brašnom i krušnim mrvicama, a potom ga prže u dubokom ulju. Japanci obožavaju hrskavu piletinu katsu, a Talijani peku meso alla milanese.

Mi vam donosimo recept za pohane svinjske kotlete koje kombiniraju kuharske tehnike različitih zemalja.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Svinjski kotleti se umaču u jaja, a potom u krušne panko mrvice koje ste začinili svježe naribanim parmezanom i sitno sjeckanom kaduljom. Potom se peku u ugrijanom ulju.

Kako omekšati kotlete?

Odabrati možete svinjske kotlete bez kosti ili s njima. Treba imati na umu da će okus mesa biti finiji ako upotrijebite kotlete s kostima – no pripazite da termički odgovarajuće obradite namirnicu prije serviranja.

Odgovarajuća termička obrada ovisi o debljini kotleta – ako upotrijebite one debljine do oko 1,5 centimetara ne morate ih istući batom prije pečenja. Ako imate deblje kotlete, bilo bi poželjno to učiniti kako biste ih omekšali.

Pohani svinjski kotleti - sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 65 ml meda
  • 5-6 češnja češnjaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Pohani svinjski kotleti - priprema:

  1. Začinite svinjske kotlete sa solju, paprom i češnjakom u prahu.
  2. Zagrijte ulje u tavi, pa na njemu ispecite svinjske kotlete. Pecite meso oko tri do četiri minute sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i dok se skoro ne ispeku do kraja. Savite meso sa strane.
  3. U istoj tavi rastopite maslac. Drvenom kuhačom sastružite sve eventualne zapečene masnoće s dna.
  4. Na maslacu prepržite sitno nasjeckane češnjak – pirjajte ga oko pola minute.
  5. Potom dodajte med, pileći temeljac i jabučni ocat. Dobro promiješajte.
  6. Vratite pečene kotlete u tavu i termički ih obradite do kraja u slasnom umaku nekoliko minuta.
  7. Poslužite ovako pripremljeno meso s kuhanom rižom, krumpirom, kruhom ili sezonskom salatom. Dobar tek!

Klet Kozjak u Zagorju: Savršeno odredište za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni Klet Kozjak - 21 Klet Kozjak - 20 Klet Kozjak - 19 +9 Klet Kozjak - 17