Ako nikada niste probali pizzu od tikvica, ne znate što propuštate. Bez obzira na to želite li jesti zdravije ili samo isprobavati nove i fine stvari, obožavat ćete ovaj recept. Jednostavan je da ne može biti jednostavniji, a za pizzu od tikvica treba vam samo pet sastojaka – od kojih niti jedan nije brašno.

Tajna je u naribanim i jako dobro ocijeđenim tikvicama, a osim njih trebaju vam samo dva jaja, parmezan, mozzarella i škrob od tapioke. Rezultat je savršeno hrskava podloga za nadjeve po vašem izboru i pravi okus pizze.Okus nenametljivih tikvica nećete ni primijetiti, ali one su zaslužne za ovo čudo od teksture koje ćete obožavati grickati.

Za pripremu ove ukusne pizze od tikvica trebat će vam samo 10 ili 15 minuta, a pizza će se peći još toliko. Sveukupno niti pola sata do sjajnog obroka – vrijedi probati.

Sastojci za pizzu od tikvica:

Tijesto

  • 250 g naribanih i ocijeđenih tikvica (2 srednje tikvice)
  • 60 g sira Parmigiano Reggiano, naribanog nasitno
  • 225 g mozzarelle
  • 2 jaja, sobne temperature, istučena
  • 80 g škroba od tapioke 
  • malo ekstradjevičanskog maslinova ulja, po želji

Začini, po želji

  • 1 žlica sušenog origana
  • 1 ½ čajne žličice sušenog bosiljka
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu

Nadjev, po želji

  • umak od rajčice
  • sir mozzarella 
  • feferoni
  • pirjani šampinjoni

Priprema pizze od tikvica:

  1. Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva. Preokrenite lim za pečenje i ostavite ga u pećnici dok se zagrijava.
  2. Obložite koru za pizzu ili drugu ravnu površinu (kao što je velika daska za rezanje) listom nebijeljenog pergament papira i ostavite ga sa strane.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte ocijeđene i prosušene naribane tikvice, parmezan, mozzarellu, jaja, škrob od tapioke i začine po želji. Dobit ćete gustu mekanu smjesu.
  4. Izlijte smjesu na papir za pečenje i vlažnom silikonskom lopaticom oblikujte krug ujednačene debljine i promjera oko 33 centimetra. Mokrim rukama ili lopaticom uredite rub.
  5. Prebacite pizzu s papirom za pečenje u pećnicu na naopako okrenuti lim za pečenje.
  6. Pecite 15 minuta ili dok pizza ne počne dobivati zlatnosmeđu boju.
  7. Izvadite pizzu od tikvica iz pećnice, dodajte umak i nadjeve po želji pa vratite u pećnicu na 5 minuta ili dok se sir ne otopi, a rubovi ne postanu hrskavi.
  8. Izvadite pizzu iz pećnice i ostavite je da se stegne 2 minute pa je narežite na kriške i poslužite toplu.

10 mjesta gdje ćete pojesti neke od najboljih pizza u Hrvatskoj - i poželjeti se vratiti Aquarius Aquarius - 5 Aquarius - 2 +24 Ruspante - 12

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju