Pileća prsa mogu biti odlična baza za ukusan obrok. Ako su vam dosadili uobičajeni recepti s ovim mesom, donosimo vam nešto novo i drugačije.
Isprobajte pileća prsa s lukom i salatom od manga koji se poslužuju u finoj tortilji te sljubljuju s jogurtom.
Riječ je o vrlo sočnom, laganom i osvježavajućem obroku koji je idealan za ljetno vrijeme. Brzo se priprema i ne iziskuje veliko znanje u kuhinji. Za cijeli obrok bit će vam potrebna tek zdjela za salatu i jedna tava.
Iznimno je važno da u receptu upotrijebite zreli mango, a koji krasi neodoljiva slatkoća i slast. Ako niste ljubitelj ljute hrane, izuzmite čili papričicu iz ovog recepta.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 3 žlice umaka od soje
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 mango
- 1 veći luk
- 1 limeta
- 1 čili papričica
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 čajna žličica naribanog đumbira
- ¼ glavice ljubičastog kupusa
- nekoliko grančica timijana
- jogurt za posluživanje
- tortilje za posluživanje
- sol i papar po želji
Priprema:
- Napravite salatu: narežite kupus na tanke trakice i preko njih iscijedite sok jedne limete. Umasirajte sok limete u kupus kako biste ga omekšali na prirodan način.
- Ogulite zreli mango, narežite ga na trakice i pomiješajte s kupusom. U salatu dodajte i nasjeckanu čili papričicu. Posolite i popaprite po želji i stavite u hladnjak da se okusi sljube.
- Zagrijte malo ulja na tavi pa na njemu prepirjajte luk nasjeckan na trakice. Pirjajte ga oko 10-ak minuta na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.
- Narežite pileća prsa na kocke otprilike iste veličine i dodajte luku. Pirjajte ih nekoliko minuta.
- Podlijte tavu s umakom od soje.
- Dodajte naribani češnjak i đumbir.
- Začinite sa smeđi šećerom i po želji dodajte još soli i papra.
- Pirjajte sve zajedno oko pet do sedam minuta dok se piletina termički ne obradi do kraja.
- Poslužite piletinu s lukom na tortilji s nešto jogurta i sa salatom od manga. Dobar tek!