Sardine su bogate omega 3 masnim kiselinama, kalcijem i drugi vrijednim nutrijentima. U 100 grama ovog konzerviranog proizvoda možete naći čak 18 grama bjelančevina, pa ne čude što su brz, ukusan i zasitan obrok.

Sardine možete upotrijebiti i za pripremu ukusne paštete. Ne treba vam čak ni blender ili sjeckalica povrća da biste je napravili – usitnite ribu vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, limunom, ljutikom i nešto začina. I to je to.

Ovako pripremljenu paštetu poslužite na kriški tostiranog kruha, u tortilji s povrćem, pa čak i s kuhanom tjesteninom.

Sastojci:

  • 150 g sardina
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • 1 ljutika
  • prstohvat dimljene paprike u prahu
  • prstohvat kajenskog papra
  • sol po želji
  • šaka peršina

Priprema:

  1. Ocijedite sardine od tekućine iz konzerve.
  2. Odstranite kosti iz ribe, pa vilicom usitnite sardine.
  3. Pomiješajte usitnjenu ribu s kiselim vrhnjem i začinima. Dodajte dimljene paprike i kajaneskog papra u prahu po želji. Posolite.
  4. Dodajte sitno nasjeckanu ljutiku (možete upotrijebiti i običan luk).
  5. U paštetu dodajte nekoliko kapi svježe iscijeđenog limunovog soka po želji, a ako na raspolaganju imate organski plod ubaciti možete i malo korice.
  6. Sve dobro promiješajte i poslužite sa sitno nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju