Sardine su bogate omega 3 masnim kiselinama, kalcijem i drugi vrijednim nutrijentima. U 100 grama ovog konzerviranog proizvoda možete naći čak 18 grama bjelančevina, pa ne čude što su brz, ukusan i zasitan obrok.
Sardine možete upotrijebiti i za pripremu ukusne paštete. Ne treba vam čak ni blender ili sjeckalica povrća da biste je napravili – usitnite ribu vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, limunom, ljutikom i nešto začina. I to je to.
Ovako pripremljenu paštetu poslužite na kriški tostiranog kruha, u tortilji s povrćem, pa čak i s kuhanom tjesteninom.
Sastojci:
- 150 g sardina
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 limun
- 1 ljutika
- prstohvat dimljene paprike u prahu
- prstohvat kajenskog papra
- sol po želji
- šaka peršina
Priprema:
- Ocijedite sardine od tekućine iz konzerve.
- Odstranite kosti iz ribe, pa vilicom usitnite sardine.
- Pomiješajte usitnjenu ribu s kiselim vrhnjem i začinima. Dodajte dimljene paprike i kajaneskog papra u prahu po želji. Posolite.
- Dodajte sitno nasjeckanu ljutiku (možete upotrijebiti i običan luk).
- U paštetu dodajte nekoliko kapi svježe iscijeđenog limunovog soka po želji, a ako na raspolaganju imate organski plod ubaciti možete i malo korice.
- Sve dobro promiješajte i poslužite sa sitno nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!