Palačinke s finim nadjevom s piletinom i šampinjonima brza su večera idealna za kraj užurbanog dana. Za pripremu vam treba tek desetak minuta ili manje, za kuhanje dvadesetak, a dobit ćete pravi, domaći topli obrok koji će vas dobro zasititi.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Umjesto da pržite piletinu, možete upotrijebiti i ostatke kuhanih ili pečenih pilećih prsa, pa ćete imati još manje posla. Količine iz recepta bit će dovoljne za četiri porcije, ali preporučujemo da ih udvostručite jer ćete nakon prve sočne palačinke sigurno željeti još i još.

Sastojci za palačinke s piletinom i šampinjonima:

  • 4 palačinke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 250 g šampinjona, nasjeckanih
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 2 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice Dijon senfa
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 komada pilećih prsa, bez kosti i kože
  • 1 šaka nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema palačinki s piletinom i šampinjonima:

  1. Ispecite četiri velike palačinke (paralelno možete pripremati nadjev) ili podgrijte već gotove.
  2. Na maslinovom ulju kratko pržite komadiće piletine, dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Izvadite iz ulja i ostavite sa strane.
  3. Otopite maslac u tavi, dodajte gljive i pržite dok ne omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte češnjak i prežite još 1 minutu pa umiješajte brašno, mlijeko, senf i Worcestershire umak. Miješajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne, a zatim dobro začinite.
  4. U umak dodajte piletinu i peršin i promiješajte.
  5. Napunite nadjevom četiri tople palačinke i poslužite.