Galerija
Pečena purica nezaobilazni je dio blagdanskog stola. Na kraju godine na stolu će se naći i pečeno pile, odojak ili pak janjetina.
Najbolje rezultate postići ćete ako u pećnicu stavite meso sobne temperature. Baš zato poželjno je željeni komad mesa izvaditi iz hladnjaka barem pola sata prije pečenja.
Za dobro pečenje ključna je i marinada, začinjavanje i temperatura na kojoj se meso peče. O svim tim detaljima saznajte više u tekstu koji slijedi.
Kako ispeći pečeni odojak?
Pečeni odojak uobičajen je dio blagdanskog jelovnika. Ako želite ispeći savršeni odojak, pridržavajte se OVIH SAVJETA.
Kako ispeći savršenu janjetinu?
Kvalitetno meso ključno je za dobro pečenje. Kada je u pitanju janjetina, dobro ju je marinirati i popeći u tavi, a tek onda staviti u pećnicu. Sve savjete za pečenje janjetine potražite ovdje.
Kako ispeći puricu?
Pureće meso ima vrlo malo prirodne masnoće i vrlo ga je lako presušiti. Ako želite izbjeći takav scenarij, pročitajte naše savjete za savršeno pečenu puricu.
Kako ispeći pečeno pile?
Ako niste ljubitelj purice, pečeno pile savršena je alternativa. Možete ga pripremiti na različite načine - mi vam predlažemo metodu Gordona Ramsaya sa sočnim nadjevom koji jamči vrhunske rezultate.
5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima

