Ova kremasti zapečeni špinat s hrskavim kockicama kruha savršeno je predjelo, prilog ili lagano glavno jelo za svaku priliku.
Jednostavan za pripremu, a bogat okusima, zapečeni špinat na maslacu idealan je kada želite brzo, toplo, fino i zasitno jelo ili malo drugačiji prilog.
Zapečeni špinat na maslacu - sastojci:
- 115 g maslaca, podijeljeno
- 2 rebra celera, sitno nasjeckana
- 1 mali luk, sitno nasjeckan
- 600 g smrznutog špinata, odmrznutog i ocijeđenog
- 300 ml gotove krem juhe od gljiva
- 2 šalice kruha narezanog na kockice od 1,5 cm
Zapečeni špinat na maslacu - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj tavi zagrijte 60 g maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte celer i luk. Pržite povrće dok ne omekša, 4-5 minuta. Umiješajte špinat i juhu od gljiva.
- Prebacite u okruglu posudu za pečenje. U maloj tavi otopite preostali maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte kockice kruha pa ih rasporedite preko špinata.
- Pecite 35-40 minuta, dok špinat ne zapjeni i kockice kruha ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni

