• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #ledo

Omiljeni chef Stjepan Vukadin kuhao pred brojnim poznatim osobama na Ledovoj kulinarskoj radionici

Sudionici su pripremali ukusna, a jednostavna jela idealna za nadolazeće blagdane
Punkufer avatar placeholder
OGLAS 14.03.2024 14:00 komentari
viber Created with Sketch.
PR
PR (Foto:PR)

Kako u malo vremena pripremiti uravnotežen, nutritivno bogat, jednostavan i ukusan obrok, doznali smo na Ledovoj kulinarskoj radionici i afterwork druženju održanom u srijedu u Zagrebu. Pod stručnim vodstvom chefa Stjepana Vukadina i u dinamičnoj, zabavnoj atmosferi, sudionici su stekli nova kulinarska znanja i vještine te otkrili svestranost Ledovih namirnica.

U trendu Komiža Na svetog Nikolu Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan Varivo s oslićem i krumpirom Iz nove kuharice Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu Sandnøtter norveški božićni keksi Ispečeni za 10 minuta Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti

PR PR (Foto: PR)

"Vođenje radionica ove vrste uvijek mi je inspirativno iskustvo. Veseli me vidjeti sudionike koji aktivno uče i uživaju u savladavanju novih vještina. Kad govorim o gastronomiji, uvijek naglašavam važnost strasti prema hrani i sve oko sebe potičem na istraživanje njihove profesionalne i kreativne strane. Vjerujem da s današnje radionice svi odlazimo obogaćeni novim iskustvom i da ćemo naučeno primijeniti i u vlastitom domu", poručio je chef Stjepan Vukadin.

PR PR (Foto: PR)

Chef Vukadin je, koristeći Ledove namirnice, pokazao kako u samo pola sata možemo pripremiti praktično i ukusno jelo, a dostojno brojnih restorana. U pripremi jela iz prvog su reda uživale i brojne poznate osobe iz svijeta gastronomije, poput gastroblogerice Janje Benić i Ane Antunović, bivše natjecateljice kulinarskog showa Masterchef i popularne gastroblogerice poznatije kao Kuhana i pečena.

Osim toga, uzvanici su se i sami okušali u pripremi jela, a za inspiraciju im je poslužio širok asortiman Ledovih proizvoda. Kako bi cijela radionica bila još zabavnija i uzbudljivija, goste je na radnim jedinicama dočekala jedna tajna namirnica, kao i obrok u danu kojem njihovo jelo mora odgovarati. Rezultat toga bio je niz nutritivno uravnoteženih obroka na bazi ribe i povrća koje svatko od nas može jednostavno pripremiti u udobnosti vlastitog doma, idealnih za nadolazeće blagdane.

Radionica je bila fokusirana na demonstraciju jednostavnosti i svestranosti pripreme jela, ali s jednim važnim ciljem − promicanjem nutritivno uravnoteženog i praktičnijeg načina života.

PR PR (Foto: PR)

"Ideja je bila pokazati kako Ledo svojim asortimanom potrošačima osigurava sve potrebno čime na jednostavan i brz način mogu kreirati nutritivno bogata i ukusna jela, prilagođena užurbanom načinu života. Vjerujemo da su sudionici s naše radionice otišli obogaćeni novim receptima, inspiracijom i kreativnošću. S ponosom nosimo titulu lidera u segmentu zamrznute hrane i posvećeni smo tome da tržištu ponudimo širok izbor visokokvalitetnih namirnica koji svake godine nadopunjujemo novitetima", izjavila je Ivana Miličić, brend menadžerica u Ledo plusu.

O Ledovoj tehnologiji brzog zamrzavanja

Ove godine obilježava se 100 godina tehnike brzog zamrzavanja koju je utemeljio Clarence Birdseye, zahvaljujući kojoj Ledo i danas čuva svježinu i nutritivne vrijednosti namirnica. Proteklih desetljeća patenti Clarencea Birdseyea bili su osnova poslovanja međunarodnog brenda smrznute hrane Birds Eye, koja se danas u Europi distribuira kao jedan od brendova Nomad Foodsa. Upravo je Nomad Foods vodeća europska i jedna od globalno najvećih kompanija za zamrznutu hranu, a među brendovima koje okuplja od 2021. je i hrvatski Ledo.

Zamrznuta hrana sve je popularnija među potrošačima zbog svoje praktičnosti, zadržavanja svježine i hranjivih sastojaka. Ledov asortiman zamrznute hrane uvijek je dostupan te omogućava jednostavniju i bržu pripremu obroka bez produljene termičke obrade, eliminirajući korake čišćenja i sjeckanja, što ga čini praktičnom opcijom, posebno u užurbanom životnom tempu i mjesecima kada pojedine namirnice nisu lako dostupne. Uz to, istraživanje koje je s Ledom proveo IPSOS u studenom 2023. pokazalo je da čak 60 posto Hrvata smatra da su zamrznute namirnice dobro rješenje za smanjenje bacanja hrane.

Tehnologija brzog zamrzavanja koju koristi Ledo štiti namirnice od vanjskih utjecaja tako što stvara sitne kristale koji ne razaraju strukturu njihovih stanica, a dokazano je da tako zamrznuta hrana može sačuvati više minerala i vitamina nego što bi ih zadržala drugom metodom čuvanja (poput konzerviranja, sušenja ili soljenja). Osim što omogućava brzu pripremu uravnoteženih obroka, asortiman zamrznute hrane ima ključnu ulogu i u smanjenju otpada od ostataka hrane, što je važno kako s ekološkog, tako i s ekonomskog stajališta.

***

Ledo plus najveći je domaći proizvođač sladoleda i distributer zamrznute hrane, koji zapošljava više od 1000 stručnjaka. U rujnu 2021. Ledo plus postao je dio Nomad Foodsa, najveće europske kompanije za zamrznutu hranu. Zamrznuti proizvodi Leda plus inovativni su i praktični te svojim nutritivnim vrijednostima pridonose zdravom načinu života.

 

  • #ledo
  • #smrznuta hrana
  • #stjepan vukadin
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Umjesto krumpira: Zapečeni luk sa sirom odličan je prilog pečenjima
Zasitno i fino
Umjesto krumpira: Zapečeni luk sa sirom odličan je prilog pečenjima
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Neki su spojevi bolji od drugih: Recept za cheesecake baklavu koji će vas raspametiti
Slatko, slađe...
Neki su spojevi bolji od drugih: Recept za cheesecake baklavu koji će vas raspametiti
Sveti Nikola nasred polja: Crkvica koja se sjeća sedmorice hrvatskih kraljeva
Kod Nina
Sveti Nikola nasred polja: Crkvica koja se sjeća sedmorice hrvatskih kraljeva
Ah, ti Norvežani: Jeste li čuli za - biciklistički lift?
Genijalno!
Ah, ti Norvežani: Omiljena besplatna atrakcija koja pomaže biciklistima i roditeljima s kolicima
Božićni sajam u Colmaru: Bez pretjerivanja - najčarobniji u Europi
Advent u Colmaru
Kao iz bajke: Ovo je, bez pretjerivanja, najčarobniji božićni sajam u Europi
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Sto ljudi...
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zaštitna struktura nuklearke Černobil teško oštećena - IAEA
Nakon napada
Ne može se zaustaviti širenje radijacije: Teško oštećena nuklearka Černobil
Marko Žižić deložiran iz stana, tvrdi: "Kad su otkupili dug, on je duplo narastao"
Najavio pravnu borbu
Nekad uspješni poduzetnik, danas deložiran iz stana: "Sve su mi oduzeli. Dug je najedanput narastao"
Doznaju se detalji ubojstva u Rijeci: Mladić ubio djevojku, pa pokušao ubiti sebe
FEMICID u rijeci
Jezivi detalji ubojstva: "Pronađena je na trećem katu s 30 ubodnih rana"
show
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
Ana Rucner podijelila intervju sina Dariana koji je govorio o odnosu s rastavljenim roditeljima
''što će drugi reći...''
Ana Rucner podijelila izjavu svog sina: ''Ovako priča dijete rastavljenih roditelja''
zdravlje
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života – sve je tu!
Treba obratiti pozornost na bol
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života - sve je tu!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Neke životinje poznaju prometna pravila bolje od vozača, prizor oduševio gledatelje
Preslatko!
Neke životinje poznaju prometna pravila bolje od vozača, prizor oduševio gledatelje
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Impresivno!
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
Wow!
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
tech
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
Ovo je doista veliko otkriće
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Evo i zašto
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Pametni telefoni "kriju" tajne moći koje zapravo gotovo nitko ne koristi, a štede vrijeme i energiju
Otključajte ih i vi
Pametni telefoni "kriju" tajne moći koje zapravo gotovo nitko ne koristi, a štede vrijeme i energiju
sport
Hrvatska saznala kada i gdje igra na SP-u: Ovo su satnice i gradovi u kojima igra
SVE JE POZNATO
Hrvatska saznala kada i gdje igra na SP-u: Ovo su satnice i gradovi u kojima igra
Nogometaši Dinama i Hajduka remizirali su 1:1 u 16. kolu SuperSport HNL-a
Kartonijada na Maksimiru
Maratonski derbi završen remijem: Dinamo imao više od igre, Bijeli pak tuguju za prosutim bodovima
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
ops!
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
tv
Kumovi: Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
MasterChef: ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
putovanja
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Princeza od Walesa i princeza Charlotte na božićnom koncertu 2025.
Mini kopija
Princeza Charlotte ima gracioznost i držanje svoje majke, svakim danom sve je sličnija Catherine Middleton
Ulična moda Zagreb visoke čizme podstavljene umjetnim krznom 2025.
Opa!
Uz ovakve čizme zgodne dame iz centra Zagreba i najkraća minica pada u drugi plan
sve
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
Cacio e Pepe
Korak po korak

Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka

Kremasto, pikantno i neodoljivo slasno jelo možete napraviti od tjestenine, papra u zrnu i sira za samo 20 minuta... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close