• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterclass

Naša prva kulinarska radionica: Polaznici su naučili nove tehnike i kako napraviti ukusne zalogaje za kućna druženja

Naš prvi masterclass pod nazivom ''Druženje s prijateljima'' je odrađen i naučili smo tri jela koja jedva čekamo pripremiti za svoje prijatelje. Kako nam je bilo i što se točno kuhalo, pogledajte u našem videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 25.10.2022 12:43 komentari
viber Created with Sketch.
Masterclass: Jela za druženje s prijateljima
Masterclass: Jela za druženje s prijateljima (Foto:Vigor Klaić/Nova Studio)

Galerija Masterclass: Jela za druženje s prijateljima 61 Kuhaona je mirisala od Rajska rajčica 61 Prvo jelo koje smo radili bili su ravioli sa skutom, rajčicama i bosiljkom 61 Masterclass: Jela za druženje s prijateljima 61

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Hévíz - 5 Najveće u Europi! Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi

Prvi masterclass pod vodstvom chefa Stipana Iličića uspješno je završio. U Kuhaoni u Zagrebu sve se prašilo od brašna i novih ideja kako pripremiti svima poznate namirnice. Sretni, siti i pomalo umorni od stajanja u kuhinji, naši polaznici kući su ponijeli kulinarsko znanje i tehnike koje dosad nisu znali i recepte za jela kojima će začiniti svako kućno druženje i zadiviti svoje prijatelje.

Masterclass: Jela za druženje s prijateljima Masterclass: Jela za druženje s prijateljima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Počeli smo s raviolima punjenim Rajska rajčicama i kravljom skutom s dodatkom bosiljka. Da domaća tjestenina čini razliku u ovako naoko jednostavnom jelu, složili su se svi polaznici, a vjerujemo da će se složiti i njihovi gosti. Antonia, Martina, Bruno i Lovre, zaljubljenici u kuhanje, uz recept svojeg mentora i malu pomoć kuhinjskog uređaja Kenwood KMIX zamijesili su tijesto i punili ga smjesom od skute i Rajska rajčicama.

Pretinac rezerviran za punjenje raviola u posebnom nastavku za izradu ove tjestenine na kuhinjskom uređaju KMIX Pretinac rezerviran za punjenje raviola u posebnom nastavku za izradu ove tjestenine na kuhinjskom uređaju KMIX (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Uz pomoć nastavka za raviole punjenje se ravnomjerno raspodjeljuje u svaki paketić Uz pomoć nastavka za raviole punjenje se ravnomjerno raspodjeljuje u svaki paketić (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Chef Stipan naučio ih je pritom kako iskoristiti baš sve od namirnice. Za pripremu smjese trebale su im čvrste, mirisne i slatke rajčice pune okusa, baš kakve su Rajska Sunstream rajčice, kojima su izvadili unutrašnjost, koštice i pulpu te ih ostavili za pripremu umaka, a samo meso rajčice narezali su na sitno, pomiješali sa skutom i Vegeta Maestro bosiljkom, koji je dao je onaj talijanski štih.

Ravioli punjene skutom i rajčicom: Rajska rajčice nezaobilazne u ovom talijanskom receptu Ravioli punjene skutom i rajčicom: Rajska rajčice nezaobilazne u ovom talijanskom receptu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Iskoristili smo sve od ove kvalitetne namirnice Iskoristili smo sve od ove kvalitetne namirnice (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Vegeta Maestro bosiljak daje poseban okus ovom talijanskom jelu Vegeta Maestro bosiljak daje poseban okus ovom talijanskom jelu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Smjesu sa skutom začinili smo Vegeta Maestro bosiljkom Smjesu sa skutom začinili smo Vegeta Maestro bosiljkom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Izradu tjestenine olakšali su im kuhinjski uređaj Kenwood KMIX i njegov nastavak za raviole, uz kojeg u samo dvije do tri minute možete napraviti 30-ak slasnih paketića. Spravljanje prave talijanske tjestenine nikada nije bilo jednostavnije uz ovaj uređaj, na koji možete staviti i druge nastavke za tjesteninu te napraviti domaće fetuccine, lazanje i špagete koje ćemo zajedno raditi na masterclassu u studenom.

Napraviti svoje raviole ovako brzo i lako - neprocjenjivo Napraviti svoje raviole ovako brzo i lako - neprocjenjivo (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Kako bismo imali sve posuđe za izradu naših recepata, pobrinula se Tognana sa svojim elegantnim tavama i loncima s neprijanjajućim materijalima visoke kvalitete, kao što su keramika ili nehrđajući čelik. Uz posuđe Tognana naši su polaznici mogli razbuktati maštu i koristiti se raznim tehnikama prvi put bez straha da im umak zagori ili im se nešto zalijepi.

Tognana se pobrinula da imamo sve tave, lonce i tanjure za naše kulinarske kreacije Tognana se pobrinula da imamo sve tave, lonce i tanjure za naše kulinarske kreacije (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Raviole s rajčicama i kravljom skutom poslužili smo u Tognana keramičkoj ovalnoj zdjelici, a sljubili sa Vezak Sauvignonom, vinom raskošnih, fino sljubljenih aroma bazge, tropskog voća, crnog ribizla i grejpa, koje se odlično slaže uz ovo lagano jelo obogaćeno sirom.

Vezak Sauvignon odlično se slaže uz raviole sa skutom i rajčicama Vezak Sauvignon odlično se slaže uz raviole sa skutom i rajčicama (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Gozbu za druženja nastavili smo s drugim receptom, onim za hrskave rolice s piletinom, đumbirom i kozicama u rižinu papiru. Iz Italije otputovali smo u Aziju i naučili raditi s rižinim papirom, uz pomoć Cekina spremati piletinu toliko meku da se topi u ustima te spojiti nesvakidašnje okuse.Vrhunska kvaliteta najboljeg pilećeg mesa domaćeg porijekla Cekin garantira zdravi i lagani obrok bogat proteinima.

Na ovom jelu naučili smo razne kulinarske tehnike, spojili Cekin pileći zabatak, idealnu namirnicu za sve koji žele kvalitetan, nutritivno bogat i ukusan obrok. s kozicama u slasnoj smjesi kojom smo punili rižin papir, panirali ga panko mrvicama i pržili kako bismo dobili najhrskavije rolice.

Cekin pileći zabatak narezali smo na sitne kockice Cekin pileći zabatak narezali smo na sitne kockice (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Masterclass: Jela za druženje s prijateljima Masterclass: Jela za druženje s prijateljima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Punili smo hrskave rolice od rižinog papira s Cekin pilećim zabatkom i kozicama Punili smo hrskave rolice od rižinog papira s Cekin pilećim zabatkom i kozicama (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Po dvije rolice poslužili smo na Tognana manjim porculanskim tanjurima za desert ili predjela uz slatki umak s čilijem i Vezak Graševinom. Ovo vrhunsko vino dobiveno od grožđa s najboljih položaja, raskošnih cvjetno-voćnih aroma idealno se sljubljuje s jelima od bijela mesa, morskim plodovima i bijelom ribom, pa tako i s ovim jelom.

Hrskave rolice od piletine i kozica u rižinom papiru Hrskave rolice od piletine i kozica u rižinom papiru (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Vina Vezak idealna su za večere i druženja s prijateljima Vina Vezak idealna su za večere i druženja s prijateljima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Za kraj ostavili smo jednostavnu pripremu odličnog finger fooda, Vindon pohani pureći zabatak u sezamu i panko mrvicama poslužen uz osvježavajući umak od jogurta, krastavca i mente, inačici grčkog tzazikija. Za razliku od purećeg bijelog mesa, pureći zabatak nepravedno je zapostavljen. Vindon nudi najkvalitetnije pureće meso iz domaćeg uzgoja s visokim udjelom proteina koje oduševljava okusom.

Inače je pureći zabatak idealan za variva i gulaše, umake, ražnjiće, rolice, a chef Stipan Iličić pokazao nam je kako od njega možemo napraviti i ukusne pohane zalogaje bez jaja i brašna. Po dva do tri komada poslužili smo na Tognana porculanskim tanjurima azurno plave boje i onima marokanskog uzorka inspiriranima Mediteranom.

Vindon puretina za pohance bez brašna i jaja Vindon puretina za pohance bez brašna i jaja (Foto: Nova Studio)

Chef Stipan Iličić pokazao je kako otkostiti Vindon pureći zabatak Chef Stipan Iličić pokazao je kako otkostiti Vindon pureći zabatak (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Pohani pureći zabatak s umakom od jogurta, krastavca i mente Pohani pureći zabatak s umakom od jogurta, krastavca i mente (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Zadovoljni i siti, polaznici su otišli kući s novim znanjima, vještinama i poklonima naših partnera. Ponovno se družimo u studenom, kada ćemo s novim polaznicima ''pobjeći'' u toplije krajeve.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerima Tognana, Cekin, Vindon, Rajska rajčica, Kenwood, Podravka i Badel1862 po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #masterclass
  • #druženje s prijateljima
  • #Kenwood
  • #cekin
  • #Vindon
  • #rajska rajčica
  • #tognana
  • #badel
  • #podravka
  • #rolice
  • #rižin papir
  • #pohana puretina
  • #Piletina
  • ##kozice
  • #Ravioli
  • #masterclassradionica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Kako savršeno ispeći ribu? Tri osnovne stvari bez kojih je nemoguće uspjeti
Škola kuhanja
Kako savršeno ispeći ribu? Tri stvari bez kojih je nemoguće uspjeti
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Veliko nevrijeme u susjedstvu: Ljudi na krovovima čekaju evakuaciju, bujice nose automobile
BiH u crnom: Krenula je na trening, a on ju je dočekao i ubio
užas u mostaru
BiH u crnom: Krenula je na trening, a on ju je dočekao i ubio
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Stela Rade prekinula koncert Senidah
"ne možeš ne primijetiti"
Drama u Zagrebu: Stela Rade prekinula nastup regionalne zvijezde zbog hitne intervencije
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
Ups...
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Naglasak na iskustvu
Umjetna inteligencija mijenja sve: Kako će izgledati televizori u budućnosti?
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
Nigerija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
DRUGI PUT ZAREDOM
Reprezentacija vrijedna 300 milijuna eura ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
BLIZU SMO
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
Gattusova sramota karijere: Norveška ih deklasirala utrpavši poker na njihovu terenu
TALIJANI NIKAD GORI
Gattusova sramota karijere: Norveška ih deklasirala utrpavši poker na njihovu terenu
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Gabriel Hernandez
KAKAV SHOW!
Zombi apokalipsa! Mi smo skočili još dalje nego Maja! Jeste li se i vi prestrašili?!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Stvari koje mačke vole raditi kada je vani hladno
Obožavaju toplinu
Sedam stvari koje mačke najviše vole raditi kada je vani hladno
sve
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Nigerija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
DRUGI PUT ZAREDOM
Reprezentacija vrijedna 300 milijuna eura ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu
Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug''
Punkufer.hr masterclass

Bijeg na jug: Na drugoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića pripremali smo tri efektna jela toplijih krajeva

Nakon prve radionice na kojoj su Antonia, Martina, Bruno i Lovre naučili pripremati tri nova recepta za kućna druženja, Jelena, Goran, Tea i Nino imali su prilike pobjeći na jug uz recepte poznatog chefa na drugoj Punkufer.hr radionici. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close