• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #u vašoj kuhinji

Najveća greška kod pečenja jaja zbog koje okus nije onako dobar kao u restoranu

Savršeno pečena jaja na kajganu su pahuljasta, mekana i kremasta. Ispečete li jaja na visokoj temperaturi, vjerojatno ćete ih prepeći ili presušiti.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 28.12.2023 06:30 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira Gulaš od mesa i krumpira sjajna je ideja za hladnije vrijeme Tjedni jelovnik 7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca

Jaja su nepresušno vrelo kulinarske inspiracije te iznimno fleksibilna namirnica koja dodajemo u slana jela i slatke deserte. Možemo ih pripremati na mnogobrojne načine – kuhamo ih, pečemo i poširamo.

Ne trebaju dugu termičku obradu niti puno dodataka da bi imala dobar okus. Baš zato važno je poštivati određena pravila pri njihovoj pripremi.

Najveća greška koju možemo napraviti prilikom pripreme jaja jest ne dati im pozornost koju zaslužuju. Što to točno znači? Provjerite u nastavku teksta…

Ne izvadimo jaja iz hladnjaka na vrijeme

Najbolji okus imat će jaja iz slobodnog uzgoja. Izvadite ih iz hladnjaka i dopustite da dosegnu sobnu temperaturu prije nego što ih stavite u tavu. Svjetski chefovi slažu se da jaja sa sobne temperature imaju bolji okus i kremastiju teksturu nakon termičke obrade.

Ne izmućkamo ih dobro

Jaja na kajganu u najboljim hotelima imaju pahuljasto mekanu teksturu. Želite li postići tu mekoću, jaja dobro izmućkajte prije pečenja. Razbijte jaja u veću zdjelu i pomno ih pomiješajte vilicom ili pjenjačom dok se bjelanjci i žumanjci ne sljube do kraja. Mućkajte ih barem 60 sekundi.

Pečemo jaja na previsokoj temperaturi

Savršeno pečena jaja na kajganu su pahuljasta, mekana i kremasta. Ispečete li jaja na visokoj temperaturi, vjerojatno ćete ih prepeći ili presušiti. Da biste spriječili taj scenarij, termički ih obradite polako i na srednje jakoj temperaturi. Niža temperatura jamči vam bolju kontrolu nad završnim rezultatom.

Predugo pečemo jaja

Jaja uklonite s vatre prije nego što su pečena do kraja, savjetuju majstori kuhinje. Toplina u tavi nastavit će ih termički obrađivati i nakon što isključite štednjak te dovršiti na odgovarajući način. U trenutku kada pečena jaja prebacite na tanjur i poslužite bit će savršeno pečena.

Ne dodamo maslac

Jaja na kajganu možete ispeći bez imalo masnoće u tavi s neprianjajućim dnom. No ako uživate u jajima kao iz najboljih restorana ispecite ih s nešto ulja i/ili maslaca.

Korisno je znati: Koja je razlika između smeđih i bijelih jaja? +0 Jaja

  • #u vašoj kuhinji
  • #jaja
  • #jaja na kajganu
  • #kako kuhati
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Piletina na lovački recept francuski chasseur
Tako slasno
Ovako Francuzi rade piletinu na lovački: Brzi recept za fino jelo na žlicu idealno za jesenske dane
Grebengradska Medna Hiža: Imanje koje vas poziva da predahnete i uživate svim osjetilima
Kod Novog Marofa
Grebengradska Medna Hiža: Imanje koje vas poziva da predahnete i uživate svim osjetilima
Quattro Giornate di Napoli: Herojski dani koji su promijenili povijest
O prkosu i hrabrosti
Kako su obični ljudi bez vojske oslobodili Napulj od nacista: Herojski dani koji su promijenili povijest
Mousse od kestena i čokolade: 10 minuta do savršenstva - na žlicu
Raskošan desert
Mousse od kestena i čokolade: 10 minuta do savršenstva - na žlicu
Sve što treba za savršeni ručak: Meso, prženi krumpirići i nježno svilenkasti umak
Omiljeni recept
Sve što treba za savršeni ručak: Meso, prženi krumpirići i nježno svilenkasti umak
Kamen po kamen: Suradnja s kršom kao dio identiteta
Gromače
Kamen po kamen: Suradnja s kršom koja je premrežila pola Hrvatske, a koju danas čuva UNESCO
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
Jesen u susjedstvu: što se događa preko granica
Kakva je trava kod susjeda?
Jesen u susjedstvu: Događaji na koje bi se isplatilo skočiti preko granice

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Japan: Medvjed usmrtio muškarca koji je brao gljive
Novi napad
Horor u šumi: Berač gljiva pronađen mrtav s otkinutom glavom
Masovna pucnjava u restoranu u Južnoj Karolini: Četvoro mrtvih, 20 ranjenih
U Južnoj Karolini
Masovna pucnjava u restoranu: Četvero mrtvih, 20 ranjenih
Nema mira na istoku Zagrebu: Dnevnik Nove TV donosi nikad viđene snimke divljanja
Roditelji su očajni
"Ja ga učim da go*na ubiju u startu i pošalju niz Savu u Beograd": Dnevnik Nove TV donosi nikad viđene snimke divljanja na istoku Zagreba
show
Udala se Lucia Glavić
vesela fotogalerija!
Spoj Hrvatske i Čilea! Udala se glumica iz serije Na granici, vjenčanje je bilo kao u filmu
Kako izgleda nova supruga Ivana Zaka?
predivna plavuša!
Kako izgleda novopečena supruga Ivana Zaka? Osvanuo je njen video prije svadbe
Neočekivan trenutak na oproštaju Halidu Bešliću, poznatom glumcu pozlilo pred tisućama ljudi
svi su brzo reagirali
Trenutak koji je sve zabrinuo: Emiru Hadžihafizbegoviću pozlilo na oproštaju od Halida u Sarajevu
zdravlje
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Alarmantni podaci iz Beča
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Žižula: Jesenska voćka puna vitamina C koja je eliksir za imunitet, stres i probavu | Kreni zdravo!
Manje od pola šalice dnevno
Žižula: Jesenska voćka puna vitamina C koja je eliksir za imunitet, stres i probavu
zabava
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
LOL
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
Urnebesni skeč pokazao razliku provjere na granici u svijetu i na Balkanu! Ovo morate vidjeti
Svaka čast
Urnebesni skeč pokazao razliku provjere na granici u svijetu i na Balkanu! Ovo morate vidjeti
tech
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Tako obična, no tako misteriozna
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Skromna vrsta gljive mogla bi liječiti ljudsko tkivo
Novo istraživanje otkriva
Skromna vrsta gljive mogla bi liječiti ljudsko tkivo
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
sport
VIDEO Hrvatska pobijedila Gibraltar, gledat ćemo Vatrene na Svjetskom prvenstvu!
POGEDAJTE SVE GOLOVE
VIDEO Hrvatska pobijedila Gibraltar, gledat ćemo Vatrene na Svjetskom prvenstvu!
Srbiju tresu skandali: Stojković dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv albanije!?
znao je i prije
Pogledajte kako je izbornik Srbije dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv Albanije
Vučić optužio narod za poraz od Albanije, a iz Niša ekspresno stigao genijalan odgovor
urnebesno
Vučić optužio narod za poraz od Albanije, a iz Niša ekspresno stigao genijalan odgovor
tv
Utakmica Hrvatska - Gibraltar u nedjelju na Novoj TV od 20 sati
Kvalifikacije za SP
Utakmica Hrvatska - Gibraltar u nedjelju na Novoj TV od 20 sati
Supertalent: U trećoj audicijskoj epizodi Supertalenta pao je Majin zlatni gumb!
KAKVA EPIZODA!
U trećoj audicijskoj epizodi Supertalenta pao je Majin zlatni gumb!
Kumovi: Oprostila se dirljivom porukom - nedostaju li vam?
KUMOVI
Oprostila se dirljivom porukom - nedostaju li vam?
putovanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Tržište u crvenom
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
Komentar Domagoja Bebića
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
lifestyle
Jednostavni kolač s višnjama i čokoladom
Nema dalje
Pripremite bombastični, a tako jednostavni čokoladni kolač s višnjama
Ulična moda Zagreb u tenisicama s povišenom petom Isabel Marant
I BOJA JE DIVNA
Tenisice sa zagrebačke špice koje mogu zamijeniti štikle, a uz fini kaput izgledaju zakon
Savjet modne urednice Annette Weber kako izgledati kao bogatašica
TRIKOVI MODNE UREDNICE
Kako s malo novca izgledati kao da imate neograničen budžet? Evo pet zlatnih savjeta
sve
Udala se Lucia Glavić
vesela fotogalerija!
Spoj Hrvatske i Čilea! Udala se glumica iz serije Na granici, vjenčanje je bilo kao u filmu
VIDEO Hrvatska pobijedila Gibraltar, gledat ćemo Vatrene na Svjetskom prvenstvu!
POGEDAJTE SVE GOLOVE
VIDEO Hrvatska pobijedila Gibraltar, gledat ćemo Vatrene na Svjetskom prvenstvu!
Srbiju tresu skandali: Stojković dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv albanije!?
znao je i prije
Pogledajte kako je izbornik Srbije dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv Albanije
Jaja
Opasna salmonela

Je li napuklo jaje sigurno za jelo? Slučaj u kojem ga treba baciti bez oklijevanja

Glavna briga kod napuklih jaja je salmonela, bakterija koja može izazvati ozbiljne bolesti... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Jaja Hrana i piće
    I profići griješe...

    Jeste li znali? Najčešća pogreška koju radimo dok razbijamo jaja

  • Mljeveno meso Hrana i piće
    Pripazite

    Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

  • Jaja Hrana i piće
    Opasna salmonela

    Je li napuklo jaje sigurno za jelo? Slučaj u kojem ga treba baciti bez oklijevanja

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close