Nachos su savršen zalogaj za tulume, ali zašto ne bi bili samo vaš, pomalo grešan, užitak? Ako imate već pripremljenu vučenu svinjetinu, ovaj pikantni složenac napravit ćete za samo 20 minuta.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova

Hrskavi tortilja čips, rastopljeni sir, meso meko kao duša i povrće puno okusa… može li itko tome odoljeti?

Nachos s vučenom svinjetinom - sastojci:

Za nachos

  • 450 g vučene svinjetine
  • 240 ml BBQ umaka
  • 450 g tortilja čipsa
  • 300 g cheddar sira, naribanog
  • 3 žlice nasjeckanih kiselih krastavaca
  • 2 žlice nasjeckanih ukiseljenih jalapeño papričica

Za coleslaw salatu

  • ½ šalice majoneze
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1 žlica kristal-šećera
  • 2 čajne žličice dijon senfa
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • ¼ čajne žličice crnog papra
  • ¼ čajne žličice soli
  • 450 g bijelog kupusa, naribanog
  • 2 srednje mrkve, naribane

Nachos s vučenom svinjetinom - prirpema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, bijeli vinski ocat, kristalni šećer, dijon senf, luk u prahu, crni papar i morsku sol. Dodajte naribani kupus i mrkvu. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte vučenu svinjetinu s BBQ umakom.
  4. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  5. Rasporedite polovicu tortilja čipsa u lim za pečenje.
  6. Prekrijte polovicom vučene svinjetine i polovicom naribanog sira.
  7. Svinjetinu i sir prekrijte preostalim tortilja čipsom.
  8. Završite slojem svinjetine i naribanog sira.
  9. Stavite nachos u pećnicu da se peku 6 do 8 minuta, dok se sir potpuno ne otopi.
  10. Izvadite nachos iz pećnice i po njima rasporedite salatu od kupusa, kisele krastavce i jalapeñose.
  11. Poslužite odmah.

Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru Carbonara Carbonara/Ilustracija Carbonara +2 Pecorino