Pečena jaja su sjajan izbor za doručak – ne samo da su vrlo ukusna već i obiluju bjelančevinama te odlično zasićuju.
Ako ujutro nemate vremena za pečenje, unaprijed možete pripremiti slane tortice od jaja i sira, spremiti ih u hladnjak i zagrijati po potrebi.
S obzirom da se peku u kalupu za muffine, nazivaju se muffinima od jaja i sira.
Možete se poigrati sastojcima pa dodati i komadiće kobasice, špeka ili neki povrće po želji popust svježih listića špinata i/ili paprike.
Sastojci:
- 12 jaja
- 240 g naribanog sira cheddara
- 100 g naribanog parmezana
- ½ čajne žličice sušenog origana
- ½ čajne žličice sušenog bosiljka
- sol i papar po želji
- biljno ulje za premazivanje kalupa
Priprema:
- Dobro namastite unutrašnjost kalupa za muffine. Ako želite biti sigurni da se muffini neće lijepiti za kalup obložite ih i papirnatim košaricama za muffine.
- Istucite jaja, dobro ih začinite sa solju, paprom, bosiljkom i origanom.
- Umiješajte u smjesu i naribani sir.
- Podijelite dobivenu smjesu na 12 dijelova i stavite u pripremljeni kalup za muffine.
- Muffine od jaja i sira stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok vrh ovih slanih tortica ne dobije zlatno-smeđu boju, a jaja su pečena do kraja.
- Poslužite ih samostalno, ili uz priloge po želji. Dobar tek!
Stavljate li ga u toplu ili hladnu vodu? 5 trikova za kuhanje savršenog mekog i tvrdog kuhanog jajeta +0