Pečena jaja su sjajan izbor za doručak – ne samo da su vrlo ukusna već i obiluju bjelančevinama te odlično zasićuju.

Ako ujutro nemate vremena za pečenje, unaprijed možete pripremiti slane tortice od jaja i sira, spremiti ih u hladnjak i zagrijati po potrebi.

S obzirom da se peku u kalupu za muffine, nazivaju se muffinima od jaja i sira.

Možete se poigrati sastojcima pa dodati i komadiće kobasice, špeka ili neki povrće po želji popust svježih listića špinata i/ili paprike.

Sastojci:

  • 12 jaja
  • 240 g naribanog sira cheddara
  • 100 g naribanog parmezana
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • ½ čajne žličice sušenog bosiljka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za premazivanje kalupa

Priprema:

  1. Dobro namastite unutrašnjost kalupa za muffine. Ako želite biti sigurni da se muffini neće lijepiti za kalup obložite ih i papirnatim košaricama za muffine.
  2. Istucite jaja, dobro ih začinite sa solju, paprom, bosiljkom i origanom.
  3. Umiješajte u smjesu i naribani sir.
  4. Podijelite dobivenu smjesu na 12 dijelova i stavite u pripremljeni kalup za muffine.
  5. Muffine od jaja i sira stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok vrh ovih slanih tortica ne dobije zlatno-smeđu boju, a jaja su pečena do kraja.
  6. Poslužite ih samostalno, ili uz priloge po želji. Dobar tek!

Stavljate li ga u toplu ili hladnu vodu? 5 trikova za kuhanje savršenog mekog i tvrdog kuhanog jajeta Jaja Benedikt - 4 Jaja s pestom Jaja na kajganu i šparoge +0 Jaja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju