Mahune s metvicom i feta sirom ukusan su prilog pun arome koji bi se mogao svidjeti i onima koji ne vole mahune. Metvica, feta sir i limun daju im svježinu i sasvim nov okus koji će odlično pristajati uz meso, pogotovo uz svinjetinu. Ovaj zdrav i ukusan prilog bit će gotov za manje od pola sata.

Odlučite li se ovako napraviti mahune kao prilog svinjskim odrescima ili kotletima, samo na početku na malo ulja prepržite odreske s obje strane, izvadite ih iz tave, slijedite upute u receptu i vratite odreske na kraju u tavu, da i oni pokupe malo okusa od metvice i fete.

Mahune s metvicom i feta sirom - sastojci:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 3-4 mlada luka, narezana na kolutiće
  • 250 g mladih zelenih mahuna
  • 25 g svježe metvice (ili bosiljka), nasjeckane
  • prstohvat pahuljica ljute paprike
  • 130 g feta sira, razmrvljenog
  • sok od limuna

Mahune s metvicom i feta sirom - priprema:

  1. Zagrijte žlicu maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac i mladi luk i kratko ga pržite dok ne uvene, 2 do 3 minute. Dodajte mahune, metvicu, pahuljice ljute paprike i prstohvat soli te dobro promiješajte.
  2. Razmrvite fetu po mahunama. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 3 do 5 minuta.
  3. Maknite s vatre, pokapajte svježe iscijeđenim sokom od limuna, po želji ukrasite listićima metvice i kolutićima mladog luka, popaprite i poslužite toplo.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

100 grama za 6 eura: Orašasti plodovi slatkastog okusa i puteraste teksture koji su dobri za zdravlje Pinjoli su sastavni dio umaka pesto genovese Pinjole možete staviti i u kekse Tostirane pinjole možete staviti na salatu +1 Pinjoli se stavljaju i u kibbeh