Toplo vrijeme nemoguće je zamisliti bez fine hrane pripremljene na roštilju. Ako niste ljubitelj mesa ili radite pauzu od hrane životinjskog porijekla, ovo je savršen recept za vas.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Riječ je o burgeru od gljiva koji izgledom, okusom i mirisom podsjećaju na burgere od vučenog mesa.

Sastojci:

½ kg gljiva po želji (šampinjoni, bukovače, shitake...)
120 grama umaka za roštilj bez namirnica životinjskog podrijetla (BBQ)
1 manji luk
1 žlica maslinova ulja
1 žlica koncentrata rajčice
½ žlice melase
1/3 čajne žličice ljutog umaka
sol i papar po želji
pecivo za burgere po želji

Priprema:

1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na umjerenoj temperaturi.

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za pripremu najkremastijeg "sladoleda" bez ijedne kapi mlijeka

2. Narežite luk na manje komade te ih propirjajte na maslinom ulju dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.

3. Dodajte gljive narezane na tanke trakice i pirjajte dok ne ispari sva voda iz njih. Za to će vam biti potrebno oko desetak minuta.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte umak za roštilj, koncentrat rajčice, molasa, ljuti umak, sol i papar.

5. Dodajte umak gljivama te sve zajedno pirjajte još oko pet minuta na umjerenoj temperaturi. Poslužite na pecivu s povrćem po želji. Dobar tek!