Ljetno vrijeme nemoguće je zamisliti bez fine hrane pripremljene na roštilju. Ako niste ljubitelj mesa ili radite pauzu od hrane životinjskog porijekla, ovo je savršen recept za vas.

Riječ je o burgeru od gljiva koji izgledom, okusom i mirisom podsjećaju na burgere od vučenog mesa.

Pita krumpiruša Hrana i piće Recept za brzu krumpirušu koja se peče u tavi na štednjaku

Sastojci:
½ kg gljiva po želji (šampinjoni, bukovače, shitake...)
120 grama gotovog umaka za roštilj (BBQ)
1 manji luk
1 žlica maslinova ulja
1 žlica koncentrata rajčice
½ žlice melase
1/3 čajne žličice ljutog umaka
sol i papar po želji
pecivo za burgere po želji

Priprema:
1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na umjerenoj temperaturi.

Ledeni štapići od avokada Hrana i piće Trik za pripremu najkremastijeg "sladoleda" bez ijedne kapi mlijeka

2. Narežite luk na manje komade te ih propirjajte na maslinom ulju dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.

3. Dodajte gljive narezane na tanke trakice i pirjajte dok ne ispari sva voda iz njih. Za to će vam biti potrebno oko desetak minuta.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte umak za roštilj, koncentrat rajčice, molasa, ljuti umak, sol i papar.

5. Dodajte umak gljivama te sve zajedno pirjajte još oko pet minuta na umjerenoj temperaturi. Poslužite na pecivu s povrćem po želji. Dobar tek!