Počinje sezona jagoda… i već malo žalimo jer će brzo proći. U želji da što dulje uživamo u njihovoj osvježavajućoj slatkoći, smišljamo razne načine kako da ih što dulje sačuvamo. Od smrzavanja, kuhanja pekmeza ili pravljenja kompota, i kumice na placu i internet puni su savjeta.

Nama se veoma svidio recept liker od jagoda i bazge koji smo pronašli na portalu Kreni Zdravo. Liker se može raditi i od divljih jagoda, što nam se sviđa još i više, a osim što ga možete pijuckati kao aperitiv ili uz deserte, možete ga koristiti i kao dekadentni preljev uz razne poslastice.

Savršeno će nadopuniti souffle od čokolade ili kakav desert od kuhanog voća, a uz voćne kreme, sladoled ili cheesecake koristite ga toplog za potpuni umami.

Recept je vrlo jednostavno slijediti i garantiramo da će rezultat biti odličan. A kada isprobate ovaj, okušajte se i u pravljenju različitih likera od jagode, gustih, s vinom ili raznim začinima, za koje ćete recepte pronaći ovdje.

Sastojci za liker od jagoda i bazge:

  • 2 kg jagoda
  • 20-ak cvjetova bazge
  • 1,5 l rakije
  • 4 dl sirupa od bazge
  • 1 kg šećera
  • cejlonski cimet i klinčić, po želji

Priprema likera od jagoda i bazge:

  1. Pripremite veću staklenku pa u nju dodajte cijele jagode i  sve ostale sastojke. 
  2. Promiješajte sadržaj i ostavite ga tri tjedna na toplom mjestu ili osunčanom dijelu prozora. Povremeno promiješajte.
  3. Nakon tri tjedna procijedite te čuvajte liker na tamnom i hladnom mjestu. Ako želite gušći liker, dio jagoda propasirajte i umiješajte.

 

Eliksir koji su Englezi zabranili: Sve popularnije piće koje se dobiva od latica drva života Mahua Mahua Mahua +1 Mahua

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju