Fantastična krem juha od rajčice i pečene crvene paprike kuha se praktički sama od sebe, sastojci su prilično obični, a od početka kuhanja do posluživanja proći će tek pola sata.

U trendu Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Tjestenina u umaku od tikvica Raskošno savršenstvo Bez vrhnja i maslaca: Tjestenina u umaku od tikvica koji kao da je s drugog svijeta

Ova gusta juha prilično je zasitna, pa ako je poslužite uz velikodušnu količinu krutona, prepečenca ili kakve fine domaće pogače, može poslužiti i kao lakši ručak. Ako vam nedostaje ljutog - slobodno je zaljutite s malo ljute papričice u prahu ili s nekoliko kapi kakva ljutog umaka.

Sastojci za krem juhu od rajčice i pečene crvene paprike:

  • 2 velike crvene paprike
  • 800 g pelata iz limenke
  • 450 ml paste od rajčice
  • 200 ml vode
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica sušenog kopra
  • 1 žlica češnjaka u prahu (ili manje od 2 žličice mljevenog svježeg bosiljka na 1 žličicu sušenog)
  • 1/2 čajne žličice morske soli
  • 1/2 čajne žličice crnog papra
  • 3 žlice šećera

Priprema krem juhe od rajčice i pečene crvene paprike:

  1. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom i pecite crvene paprike u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva dok ne omekšaju i ne pougljene sa svih strana – oko 10 do 15 minuta. Izvadite ih i zamotajte u foliju na nekoliko minuta.
  2. Za to vrijeme sve ostale sastojke ubacite u lonac i pustite da se kuhaju na laganoj vatri.
  3. Odmotajte paprike i kada se malo ohlade, ogulite im kožu, maknite peteljke i izvadite sjemenke. Očišćene paprike dodajte u lonac.
  4. Nakon nekoliko minuta prebacite juhu u blender ili usitnite sastojke štapnim mikserom.
  5. Izlijte nazad u lonac i kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta.
  6. Po potrebi dodatno začinite.
  7. Poslužite s još vrhnja ili kiselog vrhnja, začinjenim krutonima ili hrskavim pečenim slanutkom.

Prirodni "antibiotik": Napitak za manje od 1 eura koji bismo trebali piti svaki dan Kefir - 5 Kefir - 4 Kefir - 2 +1 Kefir - 1