Fantastična krem juha od rajčice i pečene crvene paprike kuha se praktički sama od sebe, sastojci su prilično obični, a od početka kuhanja do posluživanja proći će tek pola sata.

Ova gusta juha prilično je zasitna, pa ako je poslužite uz velikodušnu količinu krutona, prepečenca ili kakve fine domaće pogače, može poslužiti i kao lakši ručak. Ako vam nedostaje ljutog - slobodno je zaljutite s malo ljute papričice u prahu ili s nekoliko kapi kakva ljutog umaka.

Sastojci za krem juhu od rajčice i pečene crvene paprike:

  • 2 velike crvene paprike
  • 800 g pelata iz limenke
  • 450 ml paste od rajčice
  • 200 ml vode
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica sušenog kopra
  • 1 žlica češnjaka u prahu (ili manje od 2 žličice mljevenog svježeg bosiljka na 1 žličicu sušenog)
  • 1/2 čajne žličice morske soli
  • 1/2 čajne žličice crnog papra
  • 3 žlice šećera

Priprema krem juhe od rajčice i pečene crvene paprike:

  1. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom i pecite crvene paprike u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva dok ne omekšaju i ne pougljene sa svih strana – oko 10 do 15 minuta. Izvadite ih i zamotajte u foliju na nekoliko minuta.
  2. Za to vrijeme sve ostale sastojke ubacite u lonac i pustite da se kuhaju na laganoj vatri.
  3. Odmotajte paprike i kada se malo ohlade, ogulite im kožu, maknite peteljke i izvadite sjemenke. Očišćene paprike dodajte u lonac.
  4. Nakon nekoliko minuta prebacite juhu u blender ili usitnite sastojke štapnim mikserom.
  5. Izlijte nazad u lonac i kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta.
  6. Po potrebi dodatno začinite.
  7. Poslužite s još vrhnja ili kiselog vrhnja, začinjenim krutonima ili hrskavim pečenim slanutkom.

Prirodni "antibiotik": Napitak za manje od 1 eura koji bismo trebali piti svaki dan Kefir - 5 Kefir - 4 Kefir - 2 +1 Kefir - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju