Kosani odrezak čest je izbor za ručak ili večeru u hrvatskim domaćinstvima, a obično se priprema od svinjetine i/ili junetine.

U ljetno doba možete napraviti laganiju verziju kosanog odreska od piletine. S obzirom da perad ima manje masnoće od crvenog mesa, konačni proizvod mogao bi biti iznimno suh.

Da spriječite taj scenarij i podarite kosanim odrescima od piletine sočnost u smjesu dodajte naribani parmezan i majonezu. Također, umjesto smjesu se stavlja bademovo brašno umjesto krušnih mrvica.

Sastojci:

  • 450 g mljevene piletine
  • 65 g bademovog brašna
  • 65 g naribanog parmezana
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žuta paprika
  • 1 manji luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • biljno ulje za prženje
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, papriku i češnjak. Narežite na sitno i peršin te kopar.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, jaje, nasjeckano povrće i začinsko bilje. Posolite i poparite smjesu po želji.
  3. U smjesu dodajte majonezu i naribani parmezan.
  4. U smjesu dodajte i trećinu bademova brašna. Sve dobro promiješajte.
  5. Od dobivene smjese rukama oblikujte kosane odreske.
  6. Preostalo bademovo brašno stavite na tanjur i svaki odrezak umočite u brašno prije nego što ga stavite na zagrijano ulje.
  7. Pecite kosane odreske u tavi oko pet do sedam minuta sa svake strane – ovisno o debljini odreska.
  8. Pečene odreske stavite na papir za upijanje masnoće, pa poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju