Korejske palačinke od mladog luka idealan su zalogaj kada vam se jede nešto brzo i fino. Tijesto možete pripremiti s jajima, ili ako vam je draža veganska varijanta – bez. Osim luka, dodati možete i na štapiće narezan celer, gljive ili brokulu. Palačinke narežite na komade i poslužite uz omiljeni umak od jogurta, rajčice ili sojinog umaka.

 

Sastojci za korejske palačinke:

  • 130 g brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 3 žlice škrobnog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice kurkume
  • 1 i 1/2 žlice sezamovog ulja

Povrće:

  • 1 mladi luk
  • 1 mala mrkva
  • 1 ljuta papričica

Priprema palačinki: 

  1. U veliku zdjelu za miješanje dodajte sve suhe sastojke. Dobro promiješajte. Miješajući polako ulijevajte vodu dok ne dobijete gustoću tijesta za palačinke. Dodajte sezamovo ulje i zatim promiješajte. Ako je tijesto još uvijek pregusto, možete dodati još 2-4 žlice vode.
  2. Očistite i narežite povrće pa ga pomiješajte sa smjesom za palačinke. Zagrijte tavu, dodajte malo ulja za prženje pa ulijte smjesu s povrćem tako da dobijete deblju palačinku. Pecite oko pet minuta na umjerenoj vatri pa okrenite i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane smjese. Narežite palačinke na komade i poslužite s umakom prema želji.

Sedam zanimljivosti koje vjerojatno niste znali o tajanstvenom gradu uklesanom u stijenu Petra - 1 Petra - 2 Petra - 3 +1 Petra - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju