Kolačići s bijelom čokoladom i makadamijom mekani su, puni i savršenog okusa. Pripremaju se jednostavno, od uobičajenih sastojaka, a ne treba vam ni kalup ili ikakvo predznanje o pečenju.
Smjesu ćete pripremiti za 20 minuta, a kolačići se peku desetak. Provjeravajte ih često da vam ne zagore. Ako vam smjesa ispadne ljepljiva, dodajte žlicu ili dvije brašna. I to je sva mudrost!
Od količine sastojaka iz recepta dobit ćete četrdesetak kolačića. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.
Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom - sastojci:
- 345 g maslaca, omekšalog
- 270 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 2 velika jaja
- 4 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 420 g brašna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica soli
- 200 g bijele čokolade, zdrobljene u komadiće
- 150 g oraha makadamije
Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Miksajte maslac i sav šećer električnom miješalicom dok dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju i miješajte dok se sve ne sjedini.
- U drugu zdjelu prosijte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol. Suhu smjesu dodajte mokrim sastojcima, u više navrata, i miješajte nakon svakog dodavanja.
- Kada se tijesto sjedini, rukom umiješajte makadamija orahe i bijelu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne raspodijele.
- Žlicom vadite smjesu na nepodmazan lim za pečenje, ostavljajući razmak između hrpica smjese.
- Pecite 9 do11 minuta. Provjerite i prije da vam kolačići ne zagore.
- Ostavite kekse u limu da se hlade 2 minute, a zatim ih prebacite na žičanu rešetku za hlađenje.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Dalmatinac na skijanju: "Naučio sam i da je u grupi, posebno s pet cura kao u mojoj – zabavno učiti skijati" +1