Kolač od jabuka i badema sočan je desert koji je jednostavno napraviti. Morate tek pirjati jabuke da dobijete lijepi pire, a nakon toga sve sastojke zajedno izblendate, izlijete u kalup i čekate da pećnica obavi svoj dio posla.

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest

Ovaj se kolač radi od bademova brašna, pa je idealan za sve koji izbjegavaju gluten. Odlično pristaje uz poslijepodnevnu kavu ili čaj, ali zbog svojeg rustikalnog izgleda bit će zvijezda i na svečanijem stolu.

Kolač od jabuka i badema - sastojci:

  • 3 jabuke, oguljene i nasjeckane
  • 1 limun, samo sok
  • 300 g šećera u prahu
  • 8 jaja
  • 325 g mljevenih badema
  • ½ čajne žličice ekstrakta badema
  • 50 g listića badema
  • šećer u prahu, za posipanje

Kolač od jabuka i badema - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite dno okruglog kalupa promjera 25 cm.
  2. U tavu stavite narezane jabuke, pola soka i dvije žlice šećera u prahu. Zakuhajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 7-9 minuta ili dok jabuke ne omekšaju dovoljno da se mogu izgnječiti vilicom. Ostavite da se ohladi.
  3. Pire od jabuka, jaja, mljevene bademe, ekstrakt badema, preostali šećer u prahu i jednu žlicu preostalog limunovog stavite u blender i izmiksajte.
  4. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za tortu i pospite listićima badema.
  5. Pecite oko 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u kolač ne izađe čista. Provjerite kolač nakon otprilike 30 minuta i ako je već dosta taman, prekrijte ga papirom za pečenje ili folijom.
  6. Ostavite da se malo ohladi pa ga izvadite iz kalupa. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite topao ili hladan.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

  Ne isplate se? Namirnice za koje hrvatski chefovi tvrde da su precijenjene Mario Mihelj Deni Srdoč Melkior Bašić +4 Hrvoje Zirojević