Ograničili ste unos ugljikohidrata koje konzumirate, ali i dalje želite uživati u slanim zalogajčićima poput krekera? Nema problema. Donosimo vam recept za krekere od svega nekoliko sastojaka koji se ne pripremaju od bijelog brašna.

Baza krekera radi se od naribanog cheddara i bademova brašna te se začinjava s malo soli. Ako se smjesa previše mrvi, u nju možete dodati i malo obične vode.


Smjesa se priprema u blenderu ili sjeckalici povrća, a peče se u pećnici svega 12 minuta. Ako na raspolaganju imate fritezu na vrući zrak, možete krekere i u njoj ispeći. Poslažite krekere u jednom sloju u fritezi i pecite ih 7 do 8 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Sastojci za krekere od sira i bademova brašna:

  • 120 g naribanog cheddara
  • 100 g bademova brašna
  • 1-2 žlice vode po potrebi
  • sol po želji

Priprema krekera od sira i bademova brašna:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U sjeckalici povrća ili dobrom blenderu pomiješajte naribani sir i bademovo brašno. Pulsirajte nekoliko minuta dok se sastojci ne povežu i ne dobijete tijesto.
  3. Ako se tijesto previše mrvi, dodajte jednu do dvije žlice vode. Posolite po želji.
  4. Dobiveno tijesto prebacite na papir za pečenje. Poklopite ga drugim papirom za pečenje i razvucite smjesu na debljinu od oko pola centimetara.
  5. Odvojite gornji papir i narežite krekere na pravokutnike uz pomoć rezača za pizzu.
  6. Odvojite krekere jedan od drugoga i stavite u lim za pečenje. Posipati ih možete i nekim začinom po želji, poput kima, ružmarina ili slično.
  7. Pecite krekere u prethodno zagrijanoj pećnici 12 minuta. Na pola pečenja ih preokrenite.
  8. Pustite da se ohlade do kraja prije posluživanja. Dobar tek!

Kraljevi talijanske kuhinje: 11 prefinih sireva koje obožava cijeli svijet Taleggio Stracciatella Fontina +2 Scamorza

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju