Bilo da ste kupili previše krumpira, ne želite bacati hranu ili ste naišli na akciju, dobro je znati da krumpir možete i smrznuti. Najbolji način za to je da ga najprije narežete pa skuhate jer će tako zadržati svoj okus i teksturu nakon odmrzavanja. 

Krumpir najprije ogulite i narežite na željeni oblik – na ploške, štapiće ili kockice. Niste li sigurni kako ćete ih koristiti onda je najbolje narezati na veće komade.

Zagrijte veliki lonac vode pa dodajte pripremljeni krumpir i kuhajte dok ne počne omekšavati, ali se još ne raspada, otprilike 3 do 5 minuta za manje komade ili 4 do 7 minuta za veće komade. Točno vrijeme ovisit će o veličini komada krumpira. Vodu nemojte soliti.

Zatim ohladite i osušite krumpir: procijedite krumpire i prebacite ih u posudu s hladnom vodom i nekoliko kockica leda kako biste odmah zaustavili kuhanje. Nakon nekoliko minuta ponovno ocijedite krumpir te protresite cjedilo kako biste uklonili višak vode. Možete ih posušiti i papirnatim ručnikom. 

Stavite krumpire na veliki lim za pečenje, raširite ih tako da se ne dodiruju i stavite u zamrzivač na 6 do 12 sati ili dok se svaki komad ne smrzne. Nakon toga spremite krumpir. Izvadite komade krumpira i spremite ih u plastičnu vrećicu ili posudu koja se može hermetički zatvoriti. Tako zamrznuti krumpir trajat će do tri mjeseca.

Nije ni čudo što ima „krunu“ na glavi: Slavna povijest voća koje je nekad koštalo i po 70 tisuća kuna Pina colada Ananas Ananas +0 Ananas dekoracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju