Krastavci u hladnjaku uglavnom čuvaju svježinu oko sedam dana, ako se pravilno pohrane. Kako bi istražili koji je najbolji način za čuvanje krastavaca portal The Kitchn napravio je mali eksperiment i iskušao nekoliko varijanti: od pojedinačnog zamatanja krastavca u plastičnu foliju ili papirnate ručnike, čuvanja u vratima hladnjaka ili na sobnoj temperaturi.

Najsvježiji su bili oni krastavci koji su stajali u zatvorenoj plastičnoj vrećici, spremljeni s metalnom žlicom te krastavci omotani papirnatim ručnikom i zatvoreni u plastičnoj vrećici sa zatvaračem spremljeni na gornjoj polici hladnjaka. Jedan od najlošijih načina za čuvanje krastavaca je onaj na sobnoj temperaturi.

Čak i ako su krastavci pomalo uvenuli, postoji način da im vratite svježinu i hrskavost. Metoda je jednostavna: jednostavno ih uzdužno narežite na kriške i stavite u staklenku ili visoku čašu. Napunite je vodom do vrha i stavite u hladnjak. Nakon otprilike dan-dva, trebali biste primijetiti da su kriške krastavca hrskavije nego prije.

Jednaki trik namakanja u hladnoj vodi iskoristiti možete za mrkvu, zelenu salatu i začinsko bilje.

Japanski ljepljivi kolačić koji svake godine odnese više života Mochi - 3 Mochi - 2 Mochi - 1 +0 Mochi - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju