Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci za kuhani kukuruz:

  • 5 klipova mladog kukuruza
  • 1 l vode
  • 200 ml mlijeka
  • 115 g maslaca
  • 1 čajna žlica soli

Priprema kuhanog kukuruza:

  1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
  2. U velikom loncu zagrijte vodu.
  3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.
  4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
  5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Dobar tek!

Trik sastojak za najhrskavije komade mesa i ribe +0 Kukuruzni škrob