Zamrznuti krumpirići odličan su prilog kad nam treba brzinsko rješenje, a ako slijedimo trikove kuhara, mogu biti još ukusniji.

Bez gužve u limu

Krumpirići iz pećnice mogu biti hrskavi izvana, a meki iznutra. Odlučite li se na tu metodu, stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i to u jednom sloju tako da „nema gužve“. Kako bi bio hrskav ne treba dodavati previše ulja. Ulje možete uliti u bočicu s raspršivačem i pošpricati ga prije pečenja. Uvijek ga stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu.

Tajna hrskavosti

Krumpiri će biti hrskavi i ako ih umjesto u limu, ispečete na rešetci ispod koje stavite posudu kako ne biste imali previše posla s čišćenjem pećnice. Upalite ventilator kako bi vrući zrak mogao neprestano strujati između krumpirića.

Prirodni pojačivači okusa

Kiseline u umacima služe naglašavanju ostalih okusa. Stoga, poslužite krumpiriće uz kakav umak uz dodatak limuna ili octa. Kiseli krastavci ili ljuto-kiseli umak odličan su dodatak. Pazite da ne pretjerate s količinom umaka kako ne bi bili gnjecavi.

Pravi trenutak za sol

Začine poput soli i papra najbolje je dodati netom nakon vađenja krumpira iz pećnice. Ako su vrući, začini će lakše zalijepiti za krumpiriće, a okus će biti bolji.

Poučak o čuvanju u hladnjaku 

Uvijek kada možete, potrošite cijelo pakiranje u jednom pečenju. Ostavite li načetu vrećicu u zamrzivaču veći je rizik od stvaranja kristala koji će pokvariti okus. Višak iz vrećice najbolje je prebaciti u posudu koja se može dobro zatvoriti.

Više okusa

Granule češnjaka, mljevena ljuta ili slatka paprika, kao i pokoja kap aromatiziranog ulja čine značajnu razliku u okusu krumpirića. Pred kraj pečenja možete dodati i naribanu mozzarellu ili neki drugi, topivi sir – pa i poslužiti uz višak umaka bolognese.

Trik s pivom

Napravite brzinsko tijesto od šalice brašna i začina te dodajte jedno jaje i izmiješajte. Polako ulijte i oko šalice piva miješajući dok ne dobijete fino tijesto u koje umočite krumpiriće kako bi bili još hrskaviji nakon pečenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju