Loaded fries spajaju pomfrit s raznim dodacima – najčešće ne dijetnim, nego sirom, slaninom i raznim umacima na bazi kečapa ili majoneze. Takvi “natovareni”, ili “bogato nadjeveni“ krumpirići popularni su u američkoj kuhinji i često se poslužuju kao predjelo ili jelo za dijeljenje u pubovima i restoranima.

U trendu Napravite gulaš od sastojaka koje pronađite u svojem hladnjaku i smočnici Tjedni jelovnik 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se rade kada treba "počistiti" ostatke iz hladnjaka Unije - 4 Otok Unije Najbolje čuvana tajna Kvarnera: Otok tirkiznog mora i filmskih zalaza na kojem kuglica sladoleda košta manje nego na kopnu Plaža Bilin žal na Korčuli - 3 Bilin žal Plaža za domaće na hrvatskom jugu: Odlična atmosfera, divno more i ponešto za svaki gušt

Ono što ih čini posebno privlačnima jest beskonačna mogućnost kombinacija – od klasičnih američkih varijanti s cheddarom i slaninom, do egzotičnih verzija s jalapeñom, guacamoleom ili BBQ piletinom.

Idealni su kao grickalica za druženja, osobito zalogaj uz pivo. Iako krumpirići sa slaninom i sirom nisu po preporuci nutricionista, a niti bake ih obično ne preporučuju, ovo jelo je rezervirano za one dane kada vam se jede nešto masno, slano, nezdravo i neodoljivo. 

Natovareni krumpirići - sastojci:

  • 450 g krumpira
  • 100 g gaude
  • 100 g cheddara
  • 2-3 mlada luka
  • 150 g slanine
  • 1 ljuta papričica (jalapeño)

Umak:

  • 120 g majoneze
  • 90 g kečapa
  • 1/2 žličice Worcestershire umaka
  • 1/2 žlice tekućine od kiselih krastavaca
  • 1/2 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 prstohvat kajenskog papra

Natovareni krumpirići - priprema:

  1. Sir naribajte. Ljutu papričicu očistite od sjemenki i nasjeckajte. Luk narežite na kolutiće. Slaninu narežite na kockice. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, kečap, Worcestershire umak, sok od kiselih krastavaca, papriku i kajenski papar. Dobro promiješajte pjenjačom dok se sve ne sjedini.
  2. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Krumpir ogulite i narežite za pržene krumpiriće, ili pripremite zamrznute.
  3. Krumpiriće rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i pecite pola sata do 40 minuta. Kada je pomfrit hrskav, izvadite ga iz pećnice. Prebacite temperaturu pećnice na gornji grijač na najveću temperaturu.
  4. Po pomfritu ravnomjerno rasporedite naribani sir i komadiće slanine. Vratite u pećnicu na 1–3 minute, dok se sir ne otopi. Izvadite, pospite mladim lukom i jalapeñom. Poslužite odmah, uz umak za pomfrit.

5 vrsta hrane koje biste trebali jesti (češće) ako imate visok kolesterol Zobena kaša s bademima i malinama puna je vlakana Kuhani grah je dobar izvor vlakana Slanutak i bulgur obiluju prehrambenim vlaknima +0 Chia sjemenke - 4