Pileći zabatci su ukusan komad mesa koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, niti previše filozofiranja.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Začinite ih s nešto soli, papra, češnjaka i paprike u prahu i timijana, premažite s nešto ulja i stavite ispeći u pećnici.

Ispečene zabatke poslužite s malo pokapanog limuna ili limete uz prilog po želji. Uz njih će sjajno ići kuhani ili pečeni krumpir ili pak brokula pripremljena pari.

Sastojci za hrskave pileće zabatke:

  • 6 komada pilećeg zabatka
  • 2 žlice ulja
  • 2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • 2 čajne žličice nasjeckanog svježeg timijana
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica mljevene paprike u prahu
  • ½ čajne žličice soli

Priprema pilećih zabataka:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Izvadite pileće zabatke iz hladnjaka dvadesetak minuta prije termičke obrade i pustite da dosegnu sobnu temperaturu.
  3. Uklonite višak vlažnosti s površine mesa uz pomoć papirnatog ručnika.
  4. Stavite piletinu u lim za pečenje.
  5. U meso umasirajte ulje i začine.
  6. Stavite peći piletinu nepokrivenu u pećnicu oko 25 do 30 minuta dok se meso ne ispeče do kraja.
  7. Poslužite odmah s prilogom po želji. Dobar tek!